Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΩΤΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 1 Νοεμβρίου 2015, με μοναδικό κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος λόγω της αδόκητης απώλειας του εκλεκτού Συμπολίτη μας Δημητρίου Λιώτση. Ο επιφανής εκλιπών ήταν εξαίρετος Μουσικός και άξιος Μαέστρος, με σημαντικές σπουδές στο Εθνικό Ωδείο και στη Βιέννη, αλλά υπεράνω όλων υπήρξε εξέχων ευπατρίδης, Ήρωας Πολεμιστής του περίφημου 33ου Συντάγματος Φλώρινας, και έγραψε την προσωπική ιστορική του παρακαταθήκη υπηρετώντας γενναία το 1940 στο Αλβανικό μέτωπο ως ευσταλής Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, μέχρι τον βαρύτατο τραυματισμό του το 1941 στην Κλεισούρα, ο οποίος επέφερε και την αμετάκλητη απώλεια της όρασής του. Παρά τον μόνιμο τραυματισμό του, εξακολούθησε να είναι μαχητής στις επάλξεις των εθνικών αγώνων με σθεναρή αντιστασιακή δράση στην περίοδο της Κατοχής, με την ίδρυση παιδικής χορωδίας, που τόνωσε το εθνικό συναίσθημα των Φλωρινιωτών σε χαλεπούς καιρούς, αλλά και με τη συνεισφορά του στην ίδρυση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», τον οποίον υποστήριξε με όλες του τις δυνάμεις και υπήρξε μεγάλος ευεργέτης του.
Σε όλη του τη ζωή ο Δημήτριος Λιώτσης υπήρξε πρωτεργάτης σε θέματα πολιτισμού, μια ευγενής και ποιητική φυσιογνωμία, γενναιόδωρος χορηγός και ιδρυτής της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Φλώρινας, καθώς και της Παιδικής Χορωδίας του «Αριστοτέλη». Υπηρέτησε με πάθος τον πολιτισμό, τη μουσική, την ποίηση και πάντα μετάγγιζε στις πολλές γενιές των παιδιών της Χορωδίας του το ήθος, την ευγένεια και την φιλοπατρία του.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, σεβασμού κι ευγνωμοσύνης
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αδόκητη εκδημία του αείμνηστου ευπατρίδη Δημητρίου Λιώτση, ο οποίος αγάπησε με πάθος την Φλώρινα και την Ελλάδα και υπήρξε φωτεινό παράδειγμα αδιάλειπτης και ανιδιοτελούς προσφοράς στην πατρίδα για τις επόμενες γενιές. Η υποδειγματική ηρωική του ζωή και η αφοσίωσή του στις αξίες του πολιτισμού και του έθνους μας καθιστούν αιωνία την μνήμη του και αναγάγουν τον ίδιο σε σηματωρό γενναιότητας και φιλοπατρίας.
Β. Να κατατεθεί ως ένδειξη τιμής κι ευγνωμοσύνης στεφάνι στη μνήμη του εξέχοντα Φλωρινιώτη και να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία, την οποία θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.
Γ. Να παραχωρηθεί τιμής ένεκεν χώρος οικογενειακού τάφου του επιφανούς εκλιπόντος στα Νέα Δημοτικά Κοιμητήρια Φλώρινας.
Δ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στην εκλεκτή σύζυγο του εκλιπόντος, κ. Αλεξάνδρα Λιώτση, και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)