Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΟ 10ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016 ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6,7 ΤΟΝΟΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ 45.630 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ, ΕΝΩ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 11.220 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σημαντικός είναι ο απολογισμός της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαρκή μάχη κατά των κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, που αποτελεί βασική προτεραιότητα των Υπηρεσιών του Σώματος.Στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων του Αρχηγείου υλοποιούνται σε όλη την επικράτεια ολοκληρωμένα προγράμματα κατά των ναρκωτικών και εντείνονται οι έλεγχοι και οι έρευνες, ιδίως σε περιοχές που αποτελούν «διόδους» των ναρκωτικών στη χώρα μας.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν καταφέρει ισχυρά πλήγματα στα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, που δρουν σε διεθνές και εθνικό επίπεδο και ενέχονται σε υποθέσεις εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, ναρκωτικά χάπια κ.λπ.), καθώς και οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων – φυτειών κάνναβης.
Το 10μηνο του 2016 (Ιανουάριος - Οκτώβριος) οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν συνολικά 8.653 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 11.220 άτομα για αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά.Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από :
· 6,7 τόνοι κάνναβης,
· 45.630 δενδρύλλια κάνναβης
· 62.646 ναρκωτικά δισκία,
· 178,7 κιλά ηρωίνης και
· 101 κιλά κοκαΐνης,
Ειδικότερα τον μήνα Οκτώβριο, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας κατασχέθηκαν περίπου 3,2 τόνοι κάνναβης και περισσότερα από 40 κιλά ηρωίνης και 29 κιλά κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν 30 μέλη εγκληματικών οργανώσεων.
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία τον μήνα Οκτώβριο χειρίστηκε τρεις από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις του 10μηνου και αποδήμησε πλήρως τέσσερα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης. Πιο αναλυτικά:
· το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε κομβικό ρόλο στην προμήθεια, τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 227 κιλά κάνναβης. (Σχετικό το από 12-10-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)
· το δεύτερο δεκαήμερο εξαρθρώθηκαν άλλες δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης. Εντοπίστηκε συσκευαστήριο ναρκωτικών σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, κατασχέθηκε ένας τόνος και 669 κιλά κάνναβης, περισσότερα από 28 κιλά κοκαΐνης. (Σχετικό το από 22-10-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)
· στα τέλη Οκτωβρίου εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε, διακινούσε και εμπορευόταν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν 11 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 40 κιλά ηρωίνης και ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων. (Σχετικά τα από 27-10-2016 και 03-11-2016 Δελτία Τύπου).
O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή τις πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες των Υπηρεσιών του Σώματος δήλωσε: «Ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών είναι διαρκής και επίμονος. Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έρχονται να αποδώσουν σημαντικές επιτυχίες απέναντι στα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα των ναρκωτικών. Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο – είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και τους πολίτες, των οποίων η συμβολή στη μάχη αυτή, είναι σημαντική». Σημειώνεται ότι, τα ναρκωτικά που κατάσχονται από τις αστυνομικές Αρχές καταστρέφονται (με καύση) σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, ενώπιον Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι Προϊστάμενοι της διωκτικής Αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας.
Με τη διαδικασία αυτή καταστράφηκαν, χθες (8 Νοέμβριου), με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από παλαιότερες υποθέσεις. (είναι διαθέσιμο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό).
Ειδικότερα καταστράφηκαν περισσότερα από:
· 968 κιλά κάνναβης
· 58 κιλά ηρωίνης,
· 46 κιλά κοκαΐνης,
· 400 γραμμάρια οπίου και
· 1.000 δενδρύλλια κάνναβης
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και σε 24ωρη βάση με τις Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης και τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, στην υπόλοιπη Ελλάδα στους τριψήφιους αριθμούς «109» και «100».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)