ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Πριν από έναν περίπου χρόνο, στις 14 Οκτωβρίου του 2015, πέραν των δηλώσεων και των δημοσίων τοποθετήσεων του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ενότητα-Συνεργασία κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, είχαμε εκδώσει δελτίο τύπου στο οποίο αναφέραμε, κατά γράμμα, τα εξής:
«Στην ίδρυση των ΚΔΑΠ όχι μόνο συμφωνήσαμε αλλά συνεισφέραμε με κάθε τρόπο.Δυστυχώς όμως η Δημοτική Αρχή θεώρησε ότι βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό για το βόλεμα των ημετέρων.Ενώ το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ προχώρησε στην υπογραφή συμβάσεων εργασίας, προσλήψεων δηλαδή, έστω και ορισμένου χρόνου, εν κρυπτώ, χωρίς να δημοσιοποιηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε πτυχιούχους ανέργους του Δήμου μας.Σκοπός και αποτέλεσμα;
Οι προσληφθέντες είναι παιδιά και συγγενείς δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του κ. Βοσκόπουλου».Αφού πέρασε ένας χρόνος και αφού οι «ημέτεροι» εργάστηκαν κανονικά εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2016 προκήρυξη για την σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Στα κριτήρια επιλογής συμπεριλήφθηκε και η διδακτική προϋπηρεσία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, σε ποσοστό μάλιστα, 40%. Και εδώ είναι το μεγάλο κόλπο. Ποιοι μπορούν να έχουν αυτήν την προϋπηρεσία για να λάβουν το μπόνους του 40%; Αυτοί φυσικά που ένα χρόνο πριν είχαν προσληφθεί στα ΚΔΠΑ του Δήμου κατ΄ επιλογήν. Κατά το αποφασίζουμε και διατάζουμε.Με απλά λόγια, στην αρχή έγιναν προσλήψεις από το «παράθυρο», χωρίς δηλαδή καμία διαγωνιστική διαδικασία, χτίστηκαν προϋπηρεσίες πάνω σε αυτές τις προσλήψεις, στη συνέχεια διενεργήθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός και πριμοδοτήθηκε η προϋπηρεσία για να προσληφθούν τελικά οι ίδιοι.
Αν τώρα, κάποιος θεωρήσει την προκήρυξη φωτογραφική, έχει άδικο;
Αν κάποιος διαμαρτυρηθεί για ευνοϊκή μεταχείριση, κάνει λάθος;
Αν κάποιος μιλήσει για πονηρά τεχνάσματα, λέει ψέματα;
Ποιος θα δώσει απαντήσεις κ. Βοσκόπουλε;
Και δεν είναι μόνο αυτά. Η ανακοίνωση ήταν ασαφής και ανακριβής.
Σύμφωνα με αυτή οι υποψήφιοι θα έπρεπε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής από 19 Οκτωβρίου ως και 23 του ίδιου μήνα στα γραφεία του Νομικού Προσώπου στην αρμόδια υπάλληλο κ. Γκορτσίλα.
-Γιατί τα γραφεία ήταν κλειστά τις δύο τελευταίες ημέρες στις 22 και 23 Οκτωβρίου; Μήπως αυτός είναι και ο λόγος που δεν όρισαν τις ώρες κατά τις οποίες θα γίνεται η παραλαβή των δικαιολογητικών, επειδή δηλαδή δεν είχαν σκοπό να τα ανοίξουν;
-Γιατί δεν αναγράφεται στην ανακοίνωση με πόση γενικότερη διδακτική εμπειρία υπολογίζεται στον υποψήφιο το ποσοστό του 20%;
-Ποια ακριβώς σεμινάρια και πιστοποιήσεις μετρούν για να υπολογιστεί στον υποψήφιο το 35%; Σεμινάριο οποιουδήποτε αντικειμένου ή συναφές με το αντικείμενο της διδακτικής ύλης και γιατί δεν ορίζεται με ακρίβεια;
-Με τη γνώση μιας, δύο ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών υπολογίζεται το 20%;
-Σε ποιο επίπεδο γνώσης Η/Υ αναφέρεται η ανακοίνωση; Καλό, πολύ καλό ή άριστο;
-Είναι νόμιμο ο πρόεδρος της επιτροπής να κρίνει την αίτηση υποψηφίου με τον οποίο συνδέεται με πρώτο βαθμό συγγένειας; Κι αν είναι νόμιμο, είναι ηθικό; Πόσο μάλλον όταν ο υποψήφιος είναι και επιτυχών του διαγωνισμού.
Τα ερωτήματα αφορούν γεγονότα και είναι πραγματικά και αμείλικτα. Καταδεικνύουν τις ευθύνες του κ. Βοσκόπουλου, ο οποίος με τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις κατάφερε να χειραγωγήσει έναν ακόμη διαγωνισμό εις βάρος όλων των νέων άνεργων συμπατριωτών μας ,που πιστεύοντας στην αξιοκρατία και στο δίκιο που πρέπει να ισχύει, κατέθεσαν αίτηση για να διεκδικήσουν βάσει των προσόντων τους μία θέση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, χωρίς να συνυπολογίσουν την επιβολή της θέλησης του. Από την άλλη τα ερωτήματα φυσικά είναι και ρητορικά. Όχι, γιατί δεν θα απαντηθούν ποτέ. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αλλά γιατί τις απαντήσεις τις γνωρίζουν όλοι. Οι μάσκες έπεσαν στο Δήμο Φλώρινας προ πολλού. Θρασύτατα και απροκάλυπτα κάνουν ότι θέλουν.
Τους καταγγέλλουμε, τους καταδικάζουμε και λυπούμαστε βαθύτατα για την ηθική καταρράκωση του θεσμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)