ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο HOMO UNIVERSALIS ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΕΝΑΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ»

Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του Πανελλήνιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης: Ο homo universalis της αρχαιότητας και ο αέναος διάλογος με τις επιστήμες», που θα πραγματοποιηθεί στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στις 25 - 27 Νοεμβρίου 2016, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καλεί εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ερευνητές, φοιτητές, φίλους της εκπαίδευσης και της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, να παρακολουθήσουν τις εργασίες του. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.Στόχος του είναι η παρουσίαση σημαντικών πτυχών του Αριστοτέλειου έργου, το οποίο καλύπτει βασικούς κλάδους της φιλοσοφίας και επεκτείνεται σε περιοχές που σχετίζονται με πολλά θεμελιώδη πεδία της επιστήμης. Αυτό το έργο είχε μια μοναδική επίδραση στην ιστορία του ανθρώπου και συνεχίζει να είναι παρόν στην εξέλιξη της Δυτικής σκέψης.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί, με εργασίες που εμπίπτουν στους παρακάτω θεματικούς άξονες:
Α) Ο Αριστοτέλης σε σχέση με τον Φυσικό Κόσμο
· Φυσική
· Μαθηματικά
Β) Ο Αριστοτέλης σε σχέση με τον Άνθρωπο
· Ηθική
· Ψυχολογία
· Κοινωνιολογία
· Πολιτική και Δίκαιο
· Φιλοσοφία
· Ρητορική
· Παιδαγωγική
· Θεολογία
· Επιστημολογία
· Τέχνη
· Ιατρική
Οι εργασίες αναδεικνύουν το Αριστοτέλειο έργο και την επίδραση που αυτό άσκησε στις επιστήμες έως σήμερα και εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες:
§ Κεντρικές ομιλίες
§ Προφορικές εισηγήσεις
§ Βιωματικά εργαστήρια
§ Παρουσιάσεις σχεδίων εργασίας (projects) και εν γένει καινοτόμων διδακτικών σεναρίων που υλοποιήθηκαν στο σχολικό πλαίσιο με βάση το έργο και τη ζωή του Αριστοτέλη.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου 2016.
Παρότι εγγραφές θα γίνονται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, προς αποφυγή ταλαιπωρίας αλλά και για τη διευκόλυνση όλων (έκδοση βεβαιώσεων), είναι προτιμότερο να γίνει έγκαιρη εγγραφή πριν την έναρξή του, τόσο από τους εισηγητές, όσο και από τους συνέδρους, με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό που ακολουθεί. Επίσης, δήλωση συμμετοχής στην ψηφιακή φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://goo.gl/f5XhLS.
Κόστος συμμετοχής
Εισηγητές/τριες: 20 ευρώ ανά εισήγηση, ανεξαρτήτως του αριθμού των εισηγητών
Σύνεδροι: 10 ευρώ - Φοιτητές/τριες σύνεδροι: 5 ευρώ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΒΑΝ: GR17 0172 2500 0052 5005 6231 883
Τραπεζικός Λογαριασμός: 5250-056231-883
Ως καταθέτης, στα στοιχεία της τράπεζας πρέπει να εμφανίζεται ο συμμετέχων στο συνέδριο (σύνεδρος ή εισηγητής/ένας τουλάχιστον από τους εισηγητές.)
Στους συνέδρους θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης Συνεδρίου.
Εκδρομή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη Νάουσα
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι σύνεδροι και οι εισηγητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2016 το Λύκειο του Αριστοτέλη στη Νάουσα, με δωρεάν μεταφορά και ξενάγηση. Η αναχώρηση από τη Φλώρινα σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 12.30 μ.μ. περίπου, μετά τις πρωινές συνεδρίες του Σαββάτου.
.Η επίσκεψη περιλαμβάνει:
· Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Σχολής του Αριστοτέλη και στους τάφους των Λευκαδίων, από την έφορο Αρχαιοτήτων Νάουσας κ. Μαρία Τορορή
· Προβολή σχετικού βίντεο στον συνεδριακό χώρο της Σχολής του Αριστοτέλη
· Παράθεση ελαφριού γεύματος από τον Δήμο Νάουσας στους επισκέπτες
· Επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο
· Συμμετοχή σε μια πολιτιστική διαδρομή περιήγησης της Νάουσας και επίσκεψη στα οινοποιεία της.
Για τη συμμετοχή στην εκδρομή, προτεραιότητα θα έχουν όσοι και όσες σύνεδροι εγγραφούν μέσω της ψηφιακής φόρμας που βρίσκεται στη διεύθυνση https://goo.gl/f5XhLS. Θα ληφθεί επίσης υπόψη ο χρόνος υποβολής της δήλωσης. Με σκοπό τον ορθό προγραμματισμό, παρακαλούνται επίσης να συμπληρώσουν την ίδια φόρμα οι εισηγητές/τριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.
Κάθε ενδιαφερόμενος/η για την εκδρομή, σύνεδρος ή εισηγητής, θα πρέπει να επιβεβαιώσει και στη Γραμματεία την πρόθεσή του/της να συμμετάσχει, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, από την έναρξή του έως, το αργότερο, τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου.
Χώρος πραγματοποίησης Συνεδρίου
Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, 3ο χλμ. Εθνικής οδού Φλώρινας - Νίκης.
Διαμονή
Στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου, οι εισηγητές και σύνεδροι που θα μετακινηθούν, μπορούν να βρουν τα ξενοδοχεία που κατέθεσαν ειδικές προσφορές (https://goo.gl/KJKXWe
Χρήσιμα τηλέφωνα για τη μετάβαση από και προς τη Φλώρινα
Υπεραστικά ΚΤΕΛ Φλώρινας: 2385022430
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: 14511
Πληροφορίες
Μπούτσκου Λεμονιά, 6932459777, lemonmp3@gmail.com
Μπαφίτη Άννα, 6948235601, anbafiti@gmail.com
E-mail: emeflorinas@gmail.com
Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://aristotle.web.uowm.gr
Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Συνδιοργάνωση του Συνεδρίου
§ Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας
§ Δήμος Φλώρινας
§ Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Φλώρινας
§ Ένωση Ελλήνων Φυσικών
§ Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας
§ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας
§ Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας


§ Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)