ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε από τον Δήμο της Φλώρινας η 104η επέτειος των ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης, καθώς και της Φλώρινας.Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016, στην Τοπική Κοινότητα Βεύης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών, κατάθεση στεφάνων, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των σχολικών μονάδων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης και τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού των ελευθερίων της Φλώρινας ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016, με λαμπρή επετειακή εκδήλωση στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και Σχολική Σύμβουλο της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου- Μυλωνά, με τίτλο: «Το χρονικό της απελευθέρωσης της Φλώρινας στις 7 και 8 Νοεμβρίου 1912 και οι συμβολικές προεκτάσεις του στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα»Ακολούθησε μουσική συναυλία με τον Γιώργο Υδραίο και τους συνεργάτες του, με τίτλο «Στους δρόμους των μεγάλων δημιουργών» και, στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των επιτυχόντων νέων του Δήμου Φλώρινας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016. Η επετειακή βραδιά έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στους επιτυχόντες δόθηκε το βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Περιβολάρη, με τίτλο «Φλώρινα 1912-2012. Χρονικό ενός αιώνα», καθώς και ένας αναμνηστικός πάπυρος στον οποίο αναγράφονται οι στίχοι, από το ποίημα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, «Το πρώτο σκαλί», συμβολικά αναμνηστικά δώρα, τα οποία αφενός να τους γνωστοποιήσουν ορισμένες σημαντικές πτυχές από την τοπική μας ιστορία και αφετέρου να υπενθυμίζουν στους νέους φοιτητές μας ότι με την επιτυχία τους αυτή βρίσκονται ήδη στην απαρχή της επιστημονικής και κοινωνικής σταδιοδρομίας τους.
Παρόντες στις εκδηλώσεις της Φλώρινας, ήταν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Πρόξενος του Μοναστηρίου κ. Νικόλαος Καραλέκας, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού κ. Φώτης Γκίκας, ο εκπρόσωπος της 3ης ΜΣΕΠ Σμηναγός (ΤΕΑ) Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας κ. Δημήτριος Χήρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Ιωάννης Μιαούλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγα Μούσιου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Θεοφανίδης και Δημήτρης Λουκάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Διευθυντές της Εκπαίδευσης κ.κ. Κίμων Σαββάκης και Παύλος Ιωάννου, ο Διοικητής και η Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Νίκος Κοτοπούλης και κ. Αικατερίνη Σταύρου Λιθοξοΐδου, οι «Γιατροί της Αγάπης», οι οποίοι φιλοξενούνται από τον Δήμο Φλώρινας, εκπρόσωποι φορέων, οι βραβευθέντες με τις οικογένειές τους καθώς και πολλοί πολίτες.
Την Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016, ημέρα εορτασμού των Ελευθερίων της Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε το πρωί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της πλατείας Γεωργίου Μόδη.
Ακολούθησε μεγαλειώδης παρέλαση επί της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι, φορείς, οι σχολικές μονάδες από το σύνολο του Δήμου Φλώρινας, καθώς και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με την παρουσία πλήθους κόσμου.
Μετά το πέρας της παρέλασης οι φορείς της Φλώρινας, έκαναν δηλώσεις, όπου ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος είπε:
«Αυτές τις μέρες, με πλήθος εκδηλώσεων, ολοκληρώσαμε και τιμήσαμε τους αγωνιστές, οι οποίοι αγωνίστηκαν το 1912, για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι εμείς. Χρόνια πολλά σε όλους και πάντα ελεύθεροι».







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)