ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Σε συμβολική κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους προς το Δημαρχείο Αμυνταίου, θα προχωρήσουν οι αγρότες την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 10 το πρωί, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την απόγνωσή τους για την καταστροφή που έχουν υποστεί οι δενδροκαλλιέργειες από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και σήμερα η παραγωγή των ροδάκινων και των νεκταρινιών η οποία βρισκόταν σε πλήρη ανθοφορία "χτυπήθηκε", όπως λένε από τον παγετό, με αποτέλεσμα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να κάψουν τους καρπούς και να υπάρχει ολική καταστροφή στην καλλιέργεια των οπωροφόρων δέντρων στην περιοχή του Αμυνταίου και όχι μόνο. 
Οπως είπε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου  Διαμάντω Κρητικού "οι αγρότες ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη έτσι ώστε να αποζημιωθούν άμεσα. 
Το οικονομικό πλήγμα είναι μεγάλο τονίζουν οι παραγωγοί τόσο για τους ίδιους όσο και για την περιοχή που στηρίζεται οικονομικά από τις δενδροκαλλιεργειες. Θα πρέπει να γίνει Θα είναι η άμεση αποζημίωση τους για τις ζημιές που έχουν υποστεί καθώς οι ίδιοι έχουν πληρώσει πάρα πολλά μέχρι αυτό το σημείο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)