Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΆΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟ

Ο «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2021, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του  Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπο τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ και του προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Χρήστου Μιχαήλ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών.

Ειδικότερα επισημάνθηκε η έγκυρη και έγκαιρη υλοποίηση δράσεων που αφορούν την πραγματοποίηση καθαρισμού και ευπρεπισμού της βλάστησης κυρίως των οικισμών που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, την απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, τον ανεφοδιασμό των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές, την πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων.

Επίσης, τονίσθηκε ο καταλυτικός ρόλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και την ενίσχυση της επιχειρησιακής της δράσης στην περιοχή, με την ίδρυση μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στις Πρέσπες, για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες πλήρους στελέχωσης και εξοπλισμού του.

Τέλος, υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόληψης, της συνεργασίας και του συντονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την αντιπυρική περίοδο και να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο διοικητής Π.Υ. Π.Ε. Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, οι διοικητές της Π.Υ. Φλώρινας και Πτολεμαΐδας, κ. Ιωάννης Μιαούλης και Χρήστος Σπυρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Λιάσης, εκπρόσωποι των Δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Κιοσές και Άγγελος Τρασιάς, Ο διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, κ. Αναστάσιος Αποστολίδης, εκπρόσωποι αρμόδιων διοικητικών υπηρεσιών και άλλων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.