Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΥΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ


Η πορεία όλων των διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών από τις πρόσφατες καταστροφές των δενδροκαλλιεργειών από τον παγετό, ήταν το αντικείμενο συνάντησης των Βουλευτών Ν.Δ. Φλώρινας και Καστοριάς  Γιάννη Αντωνιάδη και Ζήση Τζηκαλάγια, με τον  πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Ανδρέα Λυκουρέντζο. 
Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο βουλευτής κ. Αντωνιάδης "ως προς τις δενδροκαλλιέργειες που εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, υπάρχει μία φυσιολογική εξέλιξη στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών. Πρόβλημα υπάρχει για τις δενδροκαλλιέργειες που δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και αφορά κυρίως μήλα, κεράσια κ.λπ από την περιοχή του Αμυνταίου, αλλά και της Φλώρινας". 
"Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ" σημείωσε ακόμα  "μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πρόθεση να αποζημιωθούν και αυτές οι περιπτώσεις, όταν όμως θα υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς το μέγεθος της ζημιάς, ως προς τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, αλλά και ως προς το πρόγραμμα ή το Ταμείο από το οποίο θα αποζημιωθούν.

Η βούληση είναι δεδομένη και από τον ΕΛΓΑ και από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Οι επαφές συνεχίζονται και ευελπιστούμε οι θετικές ανακοινώσεις να γίνουν από την ΠΕ Φλώρινας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.