Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΒΡΟΥΚΕΛΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Ξεκινάει η εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης βρουκέλλωσης για την Π.Ε. Καστοριάς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει μέχρι και τις 15 Μαΐου θα πρέπει να δηλώσουν στους συνεργαζόμενους με αυτούς ιδιώτες κτηνιάτρους-κτηνιάτρους εκτροφής τον αριθμό των νεαρών ζωών ηλικίας 3 έως 6 μηνών που θα διατηρήσουν στα κοπάδια τους προκειμένου να χορηγηθεί στους τελευταίους ο αναγκαίος αριθμός δόσεων του εμβολίου Rev-1 από την υπηρεσία μας και να εμβολιασθούν.Παράλληλα με τον εμβολιασμό, θα διενεργείται και ορολογικός έλεγχος (αιμοληψία) στα αρσενικά αιγοπρόβατα άνω των 2 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός και η αιμοληψία διενεργείται σε σημασμένα με ηλεκτρονικά ενώτια ζώα και ότι τα δελτία εμβολιασμού και ορολογικού ελέγχου των ζωών, είναι απαραίτητα για την παράδοση του γάλακτος στις εγκαταστάσεις μεταποίησής του.

Για διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα: 2467071799 και 2467021978.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.