Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΝΕΦ ΚΑΙ ΤΟ EUROPE DIRECT ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δράση με τίτλο «Ευρωπαίοι Εξερευνητές», οργανώνει το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης Είναι ένα διαδραστικό κυνήγι γνώσης, μια συνδυαστική δραστηριότητα που περιλαμβάνει την κοινωνική αποστασιοποίηση με τη χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής και τη δράση σε εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε νέοι και νέες του τόπου μας να γνωρίσουν το παρελθόν αλλά και να χτίσουν το μέλλον της Ευρώπης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/05/2021, στις 12:00 και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Αφετηρία για τους «Ευρωπαίους Εξερευνητές» θα είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας.

Η δράση είναι ανοιχτή για το κοινό αρκεί να δημιουργηθούν ομάδες των 2-4 ατόμων και η κάθε ομάδα να διαθέτει τουλάχιστον μία συσκευή smartphone με δυνατότητα χρήσης δεδομένων.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και θα μοιραστούν δώρα στις ομάδες που θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους!

Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής actionbound.com νέες και νέοι «Ευρωπαίοι Εξερευνητές» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ψηφιακό διαδραστικό κυνήγι θησαυρού γνώσεων και εμπειριών, όπου μέσα από διαφορετικές αποστολές και προκλήσεις θα οδηγηθούν σε μια πορεία ανακάλυψης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης.

Μέσω αυτής της δράσης θα μπορέσουν να διασκεδάσουν, να απαντήσουν σε ερωτήσεις-quiz, να μάθουν, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα της τεχνολογίας (smartphones & tablets), αποκτώντας παράλληλα ψηφιακές εμπειρίες, να αλληλοεπιδράσουν, να φωτογραφίσουν, να οικοδομήσουν το ομαδικό πνεύμα, και όλα αυτά με απώτερο σκοπό την ενημέρωση τους πάνω σε θέματα θεσμικά, οργανωτικά και λειτουργικά που σχετίζονται με την ΕΕ.

Κατά αυτόν τον τρόπο, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να μάθουν για την Ευρώπη μέσα από το παιχνίδι, μέσα σε ένα φιλικό και προσβάσιμο περιβάλλον και να προωθηθεί η ενεργός συμμετοχή των νέων πολιτών στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής οικοδόμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.