ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΑΓΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ



Ο σχεδιασμός και οι δράσεις πρόληψης για την αντιμετώπιση κινδύνων και δυσμενών καταστάσεων που δημιουργούνται από χιονοπτώσεις, παγετούς και από πλημμυρικά φαινόμενα για την περίοδο 2014-2015, ήταν το θέμα της Σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 03 Νοεμβρίου 2014, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε διεξοδική ενημέρωση για τα βασικά σημεία του μνημονίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τέθηκαν τα όρια αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων των Δήμων και συζητήθηκε η επάρκεια υλικών αγαθών και μέσων (πετρέλαιο, αλάτι, ετοιμότητα μηχανημάτων). Παράλληλα δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τον άρτιο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, καθώς αυτός είναι πρωταρχικής σημασίας για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων μπορεί να προκύψουν σε καταστάσεις εκτάκτων καιρικών φαινομένων.
 
Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Αδαμόπουλος και μετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βάσσου Πασχάλης, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Διοικητής του 15ου ΣΠ/XVΜΠ Φώτιος Γκίκας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου κ.κ. Αθανάσιος Τέρψης, Κωσταντίνος Κανδύλης και Κωνσταντίνος Βάρνης αντίστοιχα, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Καστοριάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτρης Λαφαζάνης, ο Αερολιμενάρχης Καστοριάς Γεώργιος Δαρλαγιάννης, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, ο Διευθυντής ΔΕ.ΔΗ.Ε., ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος Ο.Τ.Ε., ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Αναγνώστου, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καστοριάς, η Διευθύντρια Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Καστοριάς, εκπρόσωπος του Γ.Ν. Καστοριάς και του Ε.Κ.Α.Β., οι προϊστάμενοι της ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, Πολιτικής Προστασίας, του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων και του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροϊκονομίας Π.Ε. Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Ραδιολέσχης Καστοριάς, οι εκπρόσωποι: της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, του Ε.Τ.Α.Κ., του 1ου και 2ου Κυνηγητικού Συλλόγου του Νομού, της Μελωδία της Καρδιάς, του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς καθώς και εκπρόσωπος του τομέα λειτουργίας εκμετάλλευσης και συντήρησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)