ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Εισήγηση σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος και ασφάλειας στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.Η ημερίδα απευθυνόταν σε σπουδαστές των κατευθύνσεων Πολιτικής - Ποινικής Δικαιοσύνης, Εισαγγελέων και Διοικητικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και προσαρμογής στα νέα δεδομένα.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας ήταν:
Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω Διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
Η ανάλυση της νομοθεσίας, που αφορά τα αδικήματα που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου.
Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο Διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ