ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ήττα στις Λεπτομέρειες για τον Αμύντα στην Καστοριά

Πάλεψε αλλά λύγισε στο φινάλε η ανδρική ομάδα του Αμύντα Αμυνταίου, η οποία γνώρισε την ήττα από τον Α.Ο.Α. Καστοριάς με 23-19, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β Εθνικής. Ο Αμύντας, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε με τις απουσίες των -περιφερειακών- Παναγιωτίδη και Γκουντέβενου, κοίταξε στα μάτια την Καστοριά και πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το 55λεπτό (19-19). Όμως η τραβηγμένη δίλεπτη αποβολή και το πέναλτι που καταλογίστηκαν -δευτερόλεπτα μετά- σε βάρος της ομάδας του Μάκη Κιοσέ, έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους με ένα σερί 4-0 στο τελευταίο 5λεπτο, να πάρουν το ροζ φύλλο. Το παιχνίδι είχε ένταση, πάθος και δύναμη καθ΄ όλη τη διάρκεια του, προσφέροντας ωραίο θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό της πόλης.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο καλά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν 5-2 στο πρώτο 15λεπτο, ο Αμύντας αντέδρασε άμεσα και αφού ισοφάρισε σε 8-8 στο 25λεπτό, με επιμέρους σκόρ 2-1, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος 10-9. Στην επανάληψη οι παίκτες του Αμύντα παρά τους πολλούς χαμένους αιφνιδιασμούς, δεν επέτρεψαν στους Καστοριανούς να ξεφύγουν στο σκόρ και έτσι οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 19-19, μέχρι και το 55λεπτό.
Σε ΄κείνο το χρονικό σημείο, ο Τζίτζιος παρατηρήθηκε αυστηρά με δίλεπτη αποβολή για αντικανονική άμυνα και ταυτόχρονα καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος της ομάδας του, με το οποίο η Καστοριά πέρασε μπροστά με 20-19. Με το αριθμητικό μειονέκτημα, να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα των προσπαθειών σε επίθεση και άμυνα, οι παίκτες του Αμύντα δεν άντεξαν και λύγισαν στο τελευταίο 5λεπτο του παιχνιδιού.
Από τον Αμύντα ξεχώρισαν με 6γκ. έκαστος οι Παρπούλας και Παπαχρήστου, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο τερματοφύλακας Τατσίδης. ο Αναστασίου με τα 12γκ. που πέτυχε, συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η Καστοριά να φτάσει στη νίκη.
Ο παίκτης του Αμύντα , Αναστάσης Παπαχρήστου, δήλωσε: «Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα, ήμασταν ανταγωνιστικοί και διεκδικήσαμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος, ωστόσο κάποια δικά μας λάθη και κυρίως η δίλεπτη αποβολή προς το τέλος, είχαν καταλυτική επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα.
Αν και η ήττα αυτή μας αφήνει λίγο πίσω βαθμολογικά, είμαστε υποχρεωμένοι να ανασυνταχθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά, καθώς το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα».
Διαιτητές: Τέμης - Τοκατλίδης
5λεπτα: 1-0, 4-2, 5-2, 5-4, 8-8, 9-10 (ημχ.) 11-10, 13-14, 16-16, 18-18, 20-19, 23-19. 
ΑΟΑΚ (Δ. Παπακώστας): Μπουζόπουλος, Ευθυμίου, Παπακώστας, Αναστασίου 12, Τάσιος 1, Μέλιος 1, Τούλιος, Κωνσταντινίδης 3, Δόκαλος 1, Σουκαλόπουλος 3, Σαλλαγιάνης 2, Μπαλάφας, Μπαλάτσιος.
Δίλεπτες Αποβολές: 3, Πέναλτι: 3/4
Αμύντας Αμυνταίου (Μ. Κιοσές): Παρπούλας 6, Παπαχρήστου 6, Καλαϊτζίδης 1, Κοσμίδης, Γιώσκος, Καλομηνίδης, Τοϊτος (τ/φ), Κιοσές, Ηλίας 3, Φραγκότσης, Τατσίδης (τ/φ), Παπαϊωάνου, Τζίτζιος 2, Πετρίδης 1, Παπακωνσταντίνου.
Δίλεπτες Αποβολές: 4, Πέναλτι: 2/4


Ρεπορταζ: Γιώργος Θεοχαρίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ