Κουκουλόπουλος: «Στο επίκεντρο η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων»

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών του, τόσο στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όσο και του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 ταυτόχρονα με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την προώθηση των υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις μεγάλες διεθνείς αγορές. Ο πρωτογενής τομέας και οι Έλληνες παραγωγοί ξαναβρίσκουν τον παραγωγικό τους προσανατολισμό επενδύοντας στα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα, που καταγράφουν σημαντικές επιδόσεις στις εξαγωγές. Ολοένα και περισσότεροι αγρότες επιδιώκουν συνέργειες με άλλους παραγωγικούς τομείς, όπως τη μεταποίηση και τη βιομηχανία τροφίμων και κυρίως τον τουρισμό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην παραγωγή τους, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας».
Τα παραπάνω επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Φεστιβάλ Γεύσεων «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις».
Ο κ. Κουκουλόπουλος συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ Μόσχο Κορασίδη ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης στους χώρους του φεστιβάλ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς, επισημαίνοντας τη σημασία της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Με αφορμή την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη διατροφική αξία του κρέατος των ενήλικων αιγοπροβάτων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το ΥπΑΑΤ για την αύξηση του μεριδίου της αγοράς στα ενήλικα αιγοπρόβατα, επισημαίνοντας τα εξής: «Η διατροφική αξία των ενήλικων αιγοπροβάτων είναι υπογεγραμμένη από τους καλύτερους επιστήμονες. Οφείλουμε να θυμηθούμε ξανά την παράδοσή μας που αποτελεί βασικό συστατικό για την υποστήριξη της μεσογειακής διατροφής. Στα ενήλικα αιγοπρόβατα πρέπει να μεγαλώσει το μερίδιο της αγοράς και στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο μέσω των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους με στόχο να στηρίξουμε την κτηνοτροφική παραγωγή σε όλους τους κλάδους. Με συντονισμένη προσπάθεια όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στον υπέρτατο αγώνα που δίνει η χώρα να ανατρέψει οριστικά και αμετάκλητα το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)