Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, θα υποδεχθει η πόλη της Καστοριάς  το Σάββατο 14 Μαρτίου, επί τη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθει στην Καστοριά από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, το οποίο θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης.
Το Σάββατο 14 Μαρτίου το απόγευμα και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.Το κομμάτι από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας θα παραμείνει στην πόλη μας προς προσκύνηση μέχρι την Τρίτη 17 Μαρτίου.Επίσης, την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Σεραφείμ και άλλων κληρικών, ενώ το απόγευμα και ώρα 18:00 στον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς, θα τελεσθεί ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός, με ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μαζίου Αρχιμ. Χρυσόστομο.
Ο π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης θα είναι ο ομιλητής στη Σχολή Γονέων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς και ώρα 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.