ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, θα υποδεχθει η πόλη της Καστοριάς  το Σάββατο 14 Μαρτίου, επί τη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθει στην Καστοριά από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, το οποίο θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης.
Το Σάββατο 14 Μαρτίου το απόγευμα και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.Το κομμάτι από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας θα παραμείνει στην πόλη μας προς προσκύνηση μέχρι την Τρίτη 17 Μαρτίου.Επίσης, την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Σεραφείμ και άλλων κληρικών, ενώ το απόγευμα και ώρα 18:00 στον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς, θα τελεσθεί ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός, με ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μαζίου Αρχιμ. Χρυσόστομο.
Ο π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης θα είναι ο ομιλητής στη Σχολή Γονέων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς και ώρα 18:00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)