ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής γνωστοποιείται ανακοίνωση για τη χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων, τα μητρώα φαρμακευτικής αγωγής και ενημερώνουν τους μελισσοκόμους της περιοχής για τις εξελίξεις επί των νομοθετικών ρυθμίσεων.Ειδικότερα γίνεται γνωστό ότι:
Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθ.282371/2006(ΦΕΚ Β΄ 731) «Εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας προς την αντίστοιχη κοινοτική στον τομέα της παραγωγής και της κυκλοφορίας κτηνιατρικών φαρμάκων σε συμμόρφωση με τις Οδηγίες 2001/82/ΕΚ και 2004/28/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί κοινοτικού κώδικα για τα κτηνιατρικά φάρμακα», άρθρο 68: «οι ιδιοκτήτες ή οι υπεύθυνοι παραγωγής τροφίμων, υποχρεούνται να αποδεικνύουν την αγορά, κατοχή και χορήγηση κτηνιατρικών φαρμάκων για τα εν λόγω ζώα, για περίοδο πέντε ετών από την χορήγησή τους…Οι ιδιοκτήτες ή οι υπεύθυνοι ζώων, τηρούν μητρώο φαρμακευτικής αγωγής εκμετάλλευσης (Μη.Φ.Α.Ε.)».

Tο Μη.Φ.Α.Ε., το προμηθεύονται οι δικαιούχοι (εν προκειμένω οι μελισσοκόμοι) από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς, διατηρείται στην εκμετάλλευση και συμπληρώνεται από τον κτηνίατρο ο οποίος εγκρίνει και συνταγογραφεί την χορήγηση του απαραίτητου κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος. Ο δικαιούχος, διατηρεί και το απόκομμα της εκάστοτε κτηνιατρικής συνταγής.

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με το Ν.4235/2014 (ΦΕΚ Α΄32), «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», άρθρο 23, οι μη συμμορφώσεις στους τομείς των τροφίμων, ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας των ζώων & της διαχείρισης Ζ.Υ.Π. & Π.Π., επισύρουν την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, με την επιβολή διοικητικών προστίμων.

Όσοι από τους μελισσοκόμους δεν διαθέτουν το απαραίτητο Μη.Φ.Α.Ε., πρέπει να το προμηθευτούν άμεσα, από το Τμήμα Κτηνιατρικής, που βρίσκεται στο 6ο χλμ Καστοριάς-Μεσοποταμίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καστοριάς, Τμήμα Κτηνιατρικής, κα. Σμαράγδα Δημοπούλου, τηλ: 2467076023, 2467071799.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)