Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ "ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

Μια πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο «Ο Θεόφιλος ζωγραφίζει παραμύθια», θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00 σε συνεργασία με την Action Art/Εικαστική δράση.

Η ιδέα της εκδήλωσης προέκυψε από την ύπαρξη έργων του ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ στην έκθεση «Τιμή στον Τεριάντ» και στόχος της είναι να τονισθεί η σχέση του μεγάλου «λαϊκού» ζωγράφου με τον μύθο, την παράδοση και την ιστορία.
Μετά την σύντομη εισήγηση από τον επιμελητή της έκθεσης κ. Παναγιώτη Κουρνιάκο, θα ακολουθήσει το κυρίως θέμα με προφορική αφήγηση ιστοριών, θρύλων και παραμυθιών, συσχετισμένων με επιλεγμένα έργα του Θεόφιλου,  από την εικαστικό και αφηγήτρια κα Ροδάνθη Δημητρέση, μέλος της Action Art.H εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των οκτώ (8) ετών.Προτεινόμενη είσοδος 5 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)