ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Με την απόφαση 183/2015 του δημοτικού συμβουλίου Πρεσπών τα τέλη ύδρευσης κύριας κατοικίας για δημότες και μόνιμα διαμένοντες στο δήμο Πρεσπών με χαμηλό εισόδημα μειώνονται ανάλογα με την κατηγορία εισοδήματος.
Συγκεκριμένα
Νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο ακραίας φτώχειας καθώς έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 3500€ (προσαρμοζόμενο για τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού +50% για κάθε ενήλικο και +33% για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού). Τα τέλη ύδρευσης μειώνονται κατά 50%. Αν επιπλέον στο νοικοκυριό περιλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία 67% ή είναι πολύτεκνοι απαλλάσσονται πλήρως από το πάγιο τέλος ύδρευσης και χρεώνονται μόνο με το 50% του τέλους που αντιστοιχεί στην κατανάλωσή τους.
Νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας καθώς έχουν εισόδημα κάτω από 5000 ευρώ (προσαρμοζόμενο για τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού). Τα τέλη ύδρευσης μειώνονται κατά 25%. Αν επιπλέον στο νοικοκυριό περιλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία 67% ή είναι πολύτεκνοι τα τέλη μειώνονται κατά 50%.
Νοικοκυριά που έχουν χαμηλό εισόδημα καθώς το εισόδημά τους είναι κάτω από 8500 ευρώ (προσαρμοζόμενο για τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού) και επιπλέον στο νοικοκυριό περιλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία 67% ή είναι πολύτεκνοι τα τέλη μειώνονται κατά 25%.
Σε όλες τις περιπτώσεις η συνολική περιουσία με βάση τη δήλωση ΕΝΦΙΑ πρέπει να είναι μικρότερη των 90000 ευρώ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο Δήμο Πρεσπών για να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση με τα ακόλουθα δικαιολογητικά

Εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος

Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ

Προσδιορισμός αναπηρίας ΙΚΑ (για ΑΜΕΑ)

Πιστοποιητικό ΑΣΠΕ (για πολύτεκνους)

Δηλώσεις Ε1 τριετίας (για μη Δημότες)


Σημειώνεται ότι μέχρι τις 26/6/2015 η μείωση των τελών μπορεί να συνδυαστεί με την ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ