ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στην περιοχή Λιβάδια Κοτύλης του δήμου Νεστορίου.Σε αυτό το διάστημα το ΠΕΣ δέχτηκε συνολικά 12.737 επισκέπτες.Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 17 επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την Ιστορία και το φυσικό περιβάλλον τα οποία παρακολούθησαν περίπου 1000 άτομα. Στις επιστημονικές ημερίδες συγκαταλέγονται και τα 4 μεταπτυχιακά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν την Άνοιξη του 2014 και του 2015 κατά τα οποία φοιτητές από Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις εργασίες τους.
Επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια συνολικά πραγματοποιήθηκαν 23 οργανωμένες επισκέψεις με λεωφορεία από συλλόγους, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ΚΑΠΗ και άλλους φορείς. Ο συνολικός αριθμός αυτών των επισκεπτών ήταν 1124 άτομα.
Τέλος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις μαθητών 18 σχολείων από όλη την Ελλάδα Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Άργος Ορεστικό, Ξάνθη, Κέρκυρα, Κοζάνη, κλπ.) και 1012  μαθητές ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις και γενικότερα στις εγκαταστάσεις του Πάρκου.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία» που περιέχει αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της Ιστορίας της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας και την έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» με φωτογραφίες από τη χλωρίδα και την πανίδα του Γράμμου. Οι ξεναγήσεις έγιναν από τον επιστημονικό συνεργάτη του ΠΕΣ, διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας, Ραϋμόνδο Αλβανό. Ο ξενώνας και το εστιατόριο λειτούργησε με τη φροντίδα και το μεράκι του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου.
Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης προσφέρει τη δυνατότητα μιας επιλογής εναλλακτικού τουρισμού σε χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να συνδυάσουν την εκπαιδευτική με τη φυσιολατρική διάσταση στην εκδρομή τους. Τα ενθουσιώδη σχόλια τους συνδυάζονται με το γεγονός ότι οι περισσότεροι έρχονται ξανά και ξανά μαζί με φίλους τους για να απολαύσουν και εκείνοι το υπέροχο αλπικό τοπίο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης και των γύρω περιοχών (Χάρος, Αρένες, Κοτύλη, Πευκόφυτο, Πεύκο κλπ.). Ο θετικός απολογισμός αυτών των πρώτων τριών χρόνων δημιουργεί αισιοδοξία ότι το ΠΕΣ θα αποτελέσει ένα πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστικής ανάπτυξης του ευρύτερου ορεινού όγκου του Γράμμου και της περιοχής της Καστοριάς.

 http://grammos-pes.gr/pages/display/park-aim/

https://www.facebook.com/ParkoEthnikesSymphilioses?ref_type=bookmark

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ