ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου αναβίωσε χθες για 2η χρονιά το παραδοσιακό πανηγύρι στην Φλώρινα που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος ΔΕΗ Φλώρινας "Μέγας Αλέξανδρος". Στόχος  των εκδηλώσεων είναι να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και να μεταδοθούν από γενιά σε γενιά έτσι ώστε να μην χαθεί η παράδοση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τη Φλώρινα και από όλη την Ελλάδα, από 18 χορευτικά συγκροτήματα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αναβίωσε με θεατρικό δρώμενο και μια καθημερινή μέρα της παλιάς Φλώρινας όπου οι νέες μετέφεραν νερό με τις στάμνες από την πηγή και τους νέους να μεταφέρουν το στάρι για την παραγωγή του ψωμιού. Οι χορευτές και οι χορεύτριες των συγκροτημάτων ξεκίνησαν το χορό από την κεντρική πλατεία της Φλώρινας κρατώντας στα χέρια τη πογάτσα μέχρι και το νέο πάρκο όπου την μοίρασαν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής .


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)