ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ:" ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ"

Οι τρόποι προστασίας της λίμνης Βεγοριτιδας και η σταθεροποίηση της στάθμης των νερών της λίμνης,  που έχουν ανέβει αρκετά μετά και τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών, βρέθηκαν στο επίκεντρο συσκεψης παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη  Τσιρωνη με τη συμμετοχή φορέων της Φλώρινας και της Πέλλας και κατοίκων των δυο περιοχών.
Η άνοδο της στάθμης της λίμνης το προηγούμενο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρισουν οι καλλιέργειες των αγροτών της Βεγορας, του Μανιακιου και του Αγίου Παντελεήμονα. Καλλιέργειες οι οποίες βρίσκονται σε εκτάσεις που είχαν αποκαλυφθεί απο την ραγδαία μείωση της στάθμης της λίμνης πριν από 20 περίπου χρονια και οι οποίες παραδόθηκαν προς χρήση στους αγρότες των γύρω περιοχών για μονοετης καλλιέργειες. Εκτάσεις στις οποίες, όπως λένε οι αγρότες,  είχαν επενδύσει τα όνειρα και τις οικονομιες τους για την καλλιέργεια τους που τώρα τα βλέπουν όλα να χάνονται κάτω απο το νερό.
Η παράνομη,  όπως τη χαρακτήρισε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σηφάκης,  διάνοιξη του θυροφραγματος της λίμνης για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια κυβικά νερού δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στον Υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και τη στάθμη της λίμνης να πέφτει αισθητά πυροδοτωντας και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και των μελών των Συλλόγων προστασίας της λίμνης. Ο Αναπληρωτης Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σηφάκης απο την πλευρά του αναφερόμενος στο θέμα τονισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των διαχειριστικων σχεδίων  μέσω των οποίων θα καθοριστουν τα ανώτατα και κατώτερα όρια της στάθμης της λίμνης και θα μπορεσουμε να δούμε πόσο διαθέσιμοι είναι οι υδατινοι πόροι, που μπορούμε να τους αξιοποιησουμε και πως να διαφυλασουμε τους υπόλοιπους ώστε να μη μολυνονται. Απωτερος σκοπός η προστασία της λίμνης και του υδτοφορου ορίζοντα της περιοχής αλλά και καλλιέργειες των αγροτών που έχουν επενδύσει σε αυτή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)