ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Διαχρονικά πίστευα πως η αλήθεια και η συνέπεια των λόγων και των πράξεων πρέπει να είναι οι βασικές αρχές ενός υποψήφιου πολιτευτή. Με τις αρχές αυτές συμμετείχα στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, στις οποίες έλαβα τη μέγιστη τιμή από τους πολίτες της Φλώρινας να αναδειχθώ πρώτος σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η δυσχερής θέση της χώρας, όχι μόνο επανέφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα της αλήθειας ως υπεύθυνης πολιτικής και ηθικής στάσης οποιουδήποτε κόμματος ή υποψηφίου που απευθύνεται στο λαό αλλά, κυρίως, κατέδειξαν περίτρανα πως η αμετροέπεια στις προεκλογικές ρητορικές και η ενσυνείδητη διατύπωση ψευδών υποσχέσεων έχει ως δραματική συνέπεια τόσο την υπονόμευση των συμφερόντων της Χώρας όσο και τη δημιουργία, δικαίως, του αισθήματος προδοσίας στους ψηφοφόρους (Ζάππεια της ΝΔ – Σαλονίκη του ΣΥΡΙΖΑ).
Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια και την επικοινωνία που ξεκινήσαμε εννέα μήνες πριν, θέτω και πάλι υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), την παράταξη που κράτησε ψηλά την ευθύνη, έχοντας το προνόμιο να μπορώ να σας κοιτάξω και αυτή τη φορά στα μάτια και να ζητήσω την ψήφο σας. Πάντοτε πρέσβευα και πρεσβεύω την αλήθεια. Δίχως ακραίες ιδεολογίες και φανατισμό, δίχως ψευδείς υποσχέσεις για ανεφάρμοστες και αδιέξοδες πολιτικές. Γιατί πιστεύω σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα προωθεί και θα εφαρμόζει πολιτικές που πάνε την κοινωνία και την οικονομία μπροστά. Συμπαρατάσσομαι στον αγώνα της γενιάς μου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου «κανονικού» κράτους και για την επικράτηση του αυτονόητου και της λογικής στην πολιτική σκηνή. Πιστεύω πως ο αγώνας της γενιάς μας είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας, η οικονομική και πολιτιστική πρόοδος της χώρας μας που τόσο έχει πληγεί από τον άκρατο λαϊκισμό πολιτικών μορφωμάτων, τα οποία εκμεταλλευόμενα την αγνή επιθυμία και ελπίδα του λαού για τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης, «πέτυχαν» τελικά την επιδείνωση της καθημερινότητάς μας και της διεθνούς θέσης της χώρας μας, αφενός, με την ψήφιση ακόμα επαχθέστερων και κοινωνικά άδικων μέτρων και, αφετέρου, με την απομόνωση και την αποδυνάμωση της διπλωματικής μας ισχύος.
Με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, με αδιαπραγμάτευτη αρχή την λειτουργία των θεσμών και των κανόνων στο πλαίσιο ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, σας καλώ να συστρατευτούμε σε ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο ανάπτυξης της κοινωνίας μας, όπου η προστασία των αδυνάτων δεν θα συνιστά προεκλογική υπόσχεση η οποία διαψεύδεται την επομένη των εκλογών, ούτε θα σημαίνει την «τακτοποίηση» των ημετέρων σε θέσεις του δημοσίου, στη λογική του καταστροφικού για τη Χώρα πελατειακού κράτους. Αντιθέτως, θα αποτελεί τη στόχευση και το αποτέλεσμα ενός κράτους που επιτέλους πρέπει να λειτουργήσει ομαλά, αποδοτικά και υπεύθυνα προκειμένου το προϊόν της απόδοσής του να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη στο σύνολο της κοινωνίας, στο πλαίσιο μίας σύγχρονης κεντροαριστερής δημοκρατίας. Μόνο η σωστή λειτουργία των θεσμών προστατεύει τους μη προνομιούχους και αυτή είναι η μοναδική ελπίδα των αδυνάτων.
Στη ζωή μου και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία ποτέ δεν πίστεψα σε εύκολες λύσεις και ποτέ δε θεώρησα εφικτό, ούτε και θεμιτό, να προσδοκώ το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα δίχως προηγουμένως να έχω καταβάλλει κάθε ικμάδα των προσπαθειών μου. Αγωνίζομαι με αξιοπρέπεια και ήθος, συνάμα όμως με αισιοδοξία, γνώση και αυτοπεποίθηση.
Σήμερα, έχω και πάλι την τιμή να απευθύνομαι σε εσάς, τους συμπατριώτες μου, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη σας, πρεσβεύοντας τις ίδιες αρχές και τα ίδια ιδανικά. Το πολιτικό σκηνικό σήμερα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη από ειλικρινείς, αυτοδημιούργητους ανθρώπους με κατάρτιση και όραμα. Όλοι εμείς, με πίστη στην ιδεολογία μας, θα ανοίξουμε νέους ορίζοντες για την πόλη που αγαπάμε και τη χώρα που ονειρευόμαστε. Γιατί πάντα πίστευα και θα συνεχίσω να πιστεύω πως την ελπίδα τη δίνει μόνο η αλήθεια.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ.
Γιός του Δήμου Μαυρίδη και της Φρειδερίκης Σολάκη – Μαυρίδου. Μεγάλωσα στη Φλώρινα και αποφοίτησα από το Ενιαίο Γενικό Λύκειο Φλώρινας.
Σπούδασα Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών.
Το 2011 έγινα Διδάκτορας Νομικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Έχω συγγράψει 2 βιβλία – μονογραφίες και αρκετές μελέτες – άρθρα.
Έχω υπάρξει ειδικός μεταπτυχιακός υπότροφος και ειδικός επιστήμονας του τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών ΔΠΘ.
Διδάσκω ως ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο. Έχω λάβει υποτροφία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex στη Μεγάλη Βρετανία. Στη Μεγάλη Βρετανία εκλέχθηκα εκπρόσωπος στη Βουλή των φοιτητών, και μέλος της επιτροπής ξενόγλωσσων φοιτητών και της επιτροπής ισότητας και ίσων ευκαιριών.
Γνωρίζω 2 ξένες γλώσσες και υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός με απολυτήριο από τις Ειδικές Δυνάμεις.
Διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων.
Είμαι Πρόεδρος του Ομίλου Νομικού Προβληματισμού «Έρεισμα Δράσης» και Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ιστοσελίδα : www.mavridislawoffice.eu
e-mail: st.mavridis@yahoo.gr
Τηλ.: 6973-987663

Στυλιανός Δ. Μαυρίδης
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΕ Φλώρινας   

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)