ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠΑ κα.ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

H πρόεδρος της ΟΠ Οπωροκηπευτικών του ΑΣΕΠΑ Διαμαντούλα Κρητικού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εκπροσώπηση των παραγωγών σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό, δήλωσε τα εξής:
Είναι γεγονός ότι μετά την εφαρμογή του Ν. 4015/2011 και την υποχρεωτική μετατροπή ή διάλυση των ενώσεων, και λόγω της υπολειτουργίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο αγροτικός χώρος έμεινε χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση. Πλέον τα θεσμικά, φορολογικά, τραπεζικά, αλλά και τα θέματα της ΚΑΠ συζητιούνται και προτείνονται, και πολλές φορές παίρνονται αποφάσεις μετά την πίεση των κινητοποιήσεων και την παρουσία των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εργασίας ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν παρθεί αποφάσεις και έχουν υλοποιηθεί σε ουσιώδη θέματα που αφορούν την παραγωγή, την μεταποίηση αλλά και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων, ενώ σε κάποιες άλλες, οι αποφάσεις μετατρέπονται σε υποσχέσεις. Σήμερα, είναι απόλυτα αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να δημιουργηθεί τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στον αγροτικό χώρο, που θα είναι αποδεκτή από την πολιτεία και από τους παραγωγούς, ώστε το αγροτικό θέμα να συζητιέται και να παράγεται αγροτική πολιτική όλον τον χρόνο και διαχρονικά.Είναι επιβεβλημένο πλέον οι επιτροπές που δημιουργήθηκαν, από τον φετινό αγώνα των μπλόκων, να αναλάβουν δράση και να οργανώσουν ένα πανελλήνιο αγροτικό συνέδριο, σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση του αγροτικού χώρου και την εκπροσώπηση σε θέματα που απειλούν την βιωσιμότητα της μικρής και μεσαίας αγροτικής εκμετάλλευσης.Είναι απολύτως αναγκαίο να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να παρθούν αποφάσεις για την οργάνωση συνδικαλιστικών οργανώσεων (πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιας). Πιστεύω ότι έχει ωριμάσει ο αγροτικός χώρος και είναι έτοιμος να εκλέξει την τριτοβάθμια συνδικαλιστική του οργάνωση κατευθείαν, από την βάση, με καθολική ψηφοφορία των παραγωγών όλης της χώρας. Ο τρόπος και η διαδικασία της καθολικής ψηφοφορίας μπορεί να γίνει στα πρότυπα των εκλογών που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια τα κόμματα. Από τη στιγμή που θα εκλεγεί το Διοικητικό Συμβούλιο στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, θα έχει και την ευθύνη για την δημιουργία πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αγροτικών συλλόγων.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι και μετά την δημιουργία πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αγροτικών συλλόγων, οι εκλογές για την τριτοβάθμια οργάνωση θα πρέπει να γίνονται από την βάση των αγροτών και όχι από αντιπροσώπους.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)