ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ερώτηση προς Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Θέμα: Βιωσιμότητα και εύρυθμη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς παρέκκλισης σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς όρους που απορρέουν από τις καινούριες Ευρωπαϊκές οδηγίες.Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, ο ΑΗΣ Αμυνταίου έχει μπει σε καθεστώς παρέκκλισης λόγω των νέων οδηγιών της Ε.Ε για περιβαλλοντικούς όρους.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποια θα είναι η πορεία της εύρυθμης λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου σε συνάρτηση με τη λειτουργία του ορυχείου Αμυνταίου, στο οποίο υπάρχει πλήθος αποθεμάτων υψηλής ποιότητας λιγνίτη; Πώς σκοπεύει το υπουργείο να αντιμετωπίσει το θέμα της αποθείωσης (ξηρή ή υγρή) και με τι πόρους; Εννοούμε την υγρή αποθείωση για καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.
2. Τι θα συμβεί με το προσωπικό του ΑΗΣ Αμυνταίου και του Ορυχείου Αμυνταίου, η λειτουργία των οποίων είναι αλληλένδετη, βάση του καθεστώτος που βρίσκεται ο ΑΗΣ ( σεβαστός αριθμός εργαζομένων)
3. Τι θα συμβεί με τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στον Δήμο Αμυνταίου και τον Δήμο Φιλώτα καθώς επηρεάζεται άμεσα από το καθεστώς που βρίσκονται οι μονάδες.
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντωνιάδης Γιάννης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ