15 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί, αναμφισβήτητα, η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημιακών υποδομών στη Φλώρινα. Από το βήμα του Συνεδρίου ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως για το συγκεκριμένο θέμα θα χορηγηθούν άμεσα περίπου 15εκ. ευρώ.Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας και να κρατήσουν τους νέους ενεργούς και δραστήριους στον τόπο μας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες επέκτασης και βελτίωσης των πανεπιστημιακών υποδομών με σημαντική προτεραιότητα τις εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών, θα μετασχηματιστούν οι υπάρχουσες δομές τεχνικής υποστήριξης - όπως το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, τα Ερευνητικά Κέντρα, οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί της Αυτοδιοίκησης κ.λ.π. - σε νέα δικτυακή και συνεργατική λειτουργία στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου. Παράλληλα θα καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται σε τεχνογνωσία, σε νέα εργαλεία και νέες μεθόδους, με προσέλκυση νέου επιστημονικού δυναμικού που θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη.
Το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ και γενικότερα η ακαδημαϊκή κοινότητα αποτελούν σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης αλλά και όσμωσης νέων επιστημόνων, οι οποίοι με το υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξέλιξη της περιοχής. Γι αυτό το λόγο είναι απολύτως απαραίτητες, χρήσιμες και ευπρόσδεκτες τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες μας βρίσκουν πάντα συμμάχους και αρωγούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ