ΑΔΗΡΙΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την 1η Νοεμβρίου στη φιλόξενη αίθουσα “Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου” της Πινακοθήκης των Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ. “ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, η έκθεση του τεταρτοετούς φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Χρόνη Καραχάλιου, σε επιμέλεια του εικαστικού κ Θωμά Ζωγράφου
Το σύνολο της δουλειάς του Χρόνη Καραχάλιου άνετα μπορεί να χαρακτηρισθεί από υψηλού επιπέδου εκφραστικότητα, καθ’ ότι υπάρχει σαφής στόχος και πληρότητα τόσο στο θέμα όσο και στην εκτέλεση των έργων. Πίνακες με ζωηρούς χρωματισμούς, έντονο ψυχισμό, που δημιουργούν στον θεατή έντονα συναισθήματα αισιοδοξίας σε πρώτο επίπεδο και σε δεύτερο σκιές θλίψης.
Για τα εκτιθέμενα έργα μίλησαν ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών κ Γιάννης Ζιώγας και ο επιμελητής της έκθεσης εικαστικός κ Θωμάς Ζωγράφος. Ενδιαφέροντα κριτικά σημειώματα των δύο εικαστικών συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό φυλλάδιο για την έκθεση που διανέμεται στον επισκέπτη. Στο τέλος ίδιος ο ζωγράφος Χρόνης Καραχάλιος έκλεισε την παρουσίαση των έργων με ένα πολύ σύντομο αλλά πολύ περιεκτικό λογίδριο, που εξέφραζε πλήρως την προσωπική του ΑΔΗΡΙΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, η οποία συνετέλεσε ώστε να δημιουργηθούν αυτά τα έργα.
Η παραμονή όλων των επισκεπτών, οι οποίοι γέμισαν την Αίθουσα Εκθέσεων, για περισσότερο από τέσσερις ώρες και οι συζητήσεις καθώς και οι αναλύσεις των πινάκων που εκτίθενται, ήταν πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη, όχι μόνο για την ίδια την έκθεση, αλλά και γενικότερα για το επίπεδο της πόλης μας. Η ίδια ευχάριστη έκπληξη σημειώθηκε και τις επόμενες μέρες της διάρκειας της έκθεσης.
Ο ζωγράφος Χρόνης Καραχάλιος, ευχαριστεί το σύνολο των επισκεπτών.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 14 Νοεμβρίου τις καθημερινές 6.00μμ έως 9.00μμ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)