ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με το 65μελές σύνολο χορωδών της η τετράφωνη Μικτή Χορωδία του «Αριστοτέλη» θα παρουσιάσει 5 τραγούδια, διασκευασμένα για χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Σοφίας Μούλη την Κυριακή το πρωί 19 Νοεμβρίου 2017 στη κεντρική αίθουσα συναυλιών Φίλων Μουσικής Μ1, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών – Ορχηστρών.
Τα τραγούδια σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι:
1. Η Λαφίνα
(Παραδοσιακό Μακεδονίας). Εναρμόνιση- Διασκευή: Γιάννης Καρκαλάς
2. Εφύτεψα μια Λεμονιά
Παραδοσιακό - Δημοτικό τραγούδι σε μουσική και στίχους του Τάκη Παναγόπουλου και σε πρώτη εκτέλεση το 1959 από το Trio Belcando
Εναρμόνιση: Γιάννης Καρκαλάς
3. Τικ - Τακ
Αστικό Σμύρνης - Πόλης, Επεξεργασία: Βασίλης Πετρόχειλος
4. Το Πέλαγο είναι Βαθύ
Συνθέτης: Μάνος Χατζιδάκις, Στιχουργός: Νίκος Γκάτσος
Επεξεργασία: Σταύρος Θεοχαρόπουλος.
5. Από ξένο τόπο
Λαϊκό τραγούδι Μικράς Ασίας
Επεξεργασία - Εναρμόνιση: Βασίλης Μακρίδης
Διεύθυνση - Διδασκαλία: Σοφία Μούλη.
Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Ξανθοπούλου. Στο τουμπερλέκι συνοδεύει ο Αναστάσης Μπισδούνης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου και η Μικτή Χορωδία του «Αριστοτέλη» θα εμφανισθεί 8η στη σειρά.
Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ (18, 19 Νοεμ.) διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών Ελλάδος. Είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή 55 τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.700 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.
Κεντρικό σημείο αναφοράς του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η βράβευση της Φιλαρμονικής του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, για την προσφορά της στο κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο της χώρας.
Περισσότερες πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: www.tch.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)