Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Θέμα: Μείωση παραγωγής έως και 50% στα φασόλια Πρεσπών λόγω υψηλών θερμοκρασιών κατά την ανθοφορία, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στον κατά τ΄άλλα κρύο νομό Φλώρινας, κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο του τρέχοντος έτους και συνέπεσαν με την ανθοφορία των φασολιών, επηρέασαν αρνητικά την παραγωγή που υπέστη μείωση έως και 50%.
Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση διότι με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, για να αποζημιωθούν θα έπρεπε η θερμοκρασία να υπερβεί τους 40˚C. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η ζημιά είναι πραγματική και είναι μεγάλη και οι παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν οπωσδήποτε (είτε μέσω ΠΣΕΑ είτε με κάποιο άλλο τρόπο).
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί φασολιών του Νομού Φλώρινας;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.