ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΕΣ 2018

Με την ορχήστρα του Μίκυ Θεοδωράκη το Μανώλη Λιδάκη και τη Σοφία Παπάζογλου στην ερμηνεία των λαϊκών τραγουδιών του Μίκη άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2018 στη Τ.Κ. Μελίτης . Όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής των εκδηλώσεων Γιώργος Λιάνης «ο οργανισμός θέλει να γιορτάσει τη λήξη του εμφυλίου πολέμου ενωτικά και με ομόνοια σε μια περιοχή όπως η Πρέσπα και η Φλώρινα όπου εδώ παίχτηκε η πιο δραματική σκηνή στο τέλος του εμφυλίου».Οι εκδηλώσεις συνεχίζουν σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου με τη κεντρική συναυλία στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών όπου ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσει μεταξύ άλλων τη Ρωμιοσύνη του Γιάννη Ρίτσου , ενώ κείμενα θα διαβάσει ο Γιώργος Κιμούλης. 
Στις εκδηλώσεις το παρόν θα δώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπιρτσης,, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας του ΚΚΕ κ.Κουτσουμπας και εκπροσώποι των άλλων κομμάτων. Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στη Φλώρινα, χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα θα αποδώσουν τα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Θα συμμετέχουν και οι χορωδίες του Ωδείου Φλώρινας και του Αμυνταίου. Οι εκδηλώσεις «Πρέσπες», που φέτος συμπληρώνουν 29 χρόνια ζωής, ολοκληρώνονται την Κυριακή 26 Αυγούστου όπου το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου» στην οποία θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι Ηλίας Νικολακόπουλος, Νίκος Μέρτζος, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Γιώργος Λιάνης, Ανδρέας Ανδρέου, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης και εκπρόσωποι κομμάτων της Βουλής. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει το βράδυ της Κυριακής στη Φλώρινα, με τη μουσική συνάντηση των Σταύρου Ξαρχάκου και Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)