ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΤΣΗΣ

Μετά την πετυχημένη ανάβαση στο Island Peak (6189m) η οποία ήταν η πρώτη του αποστολή στα Ιμαλάια, ο έμπειρος ορειβάτης υψηλού βουνού και μέλος του ΣΕΟΦ, Θεόδωρος Φάτσης βρίσκεται και πάλι σε φάση προετοιμασίας για τα Ιμαλάια. Αυτή τη φορά ο στόχος είναι η κορυφή Ama Dablam με υψόμετρο 6856m και η αποστολή θα είναι ατομική καθώς ο Θοδωρής θα επιχειρήσει την κατάκτηση της συνοδευόμενος μόνο από έναν οδηγό βουνού σέρπα.Η Ama Dablam θεωρείται μια πολύ δύσκολη και αρκετά τεχνική κορυφή καθώς το μεγαλύτερο μέρος της πορείας προς την κορυφή απαιτεί αναρρίχηση σε πάγο. Με την κατασκήνωση βάσης να βρίσκεται στα 4400m υπάρχουν τρεις ενδιάμεσες κατασκηνώσεις για την κορυφή.
Η πρόσβαση και μόνο στις κατασκηνώσεις αυτές είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτεί υψηλή τεχνική κατάρτιση. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι από τη νότια πλευρά του βουνού.Δεδομένων των παραπάνω συνθηκών της ατομικής αποστολής σε μια δύσκολη κορυφή το επιχείρημα του Θοδωρή μόνο απλό δεν μπορεί να θεωρηθεί. Απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία, γνώσεις, εμπειρία και αποθέματα ψυχής. Ο Θοδωρής είναι εφοδιασμένος με όλα τα παραπάνω από όλες τις προηγούμενες αποστολές (Ανταρκτική, Άλπεις, Κιλιμάντζαρο, Καύκασο, Island Peak κ.ά) και αντλεί δύναμη από την αγάπη της κορούλας του, της οικογένειας του και των φίλων του. 
Η επιλογή όμως της κορυφής δεν ήταν τυχαία. Υπάρχει ο συμβολισμός της δυσκολίας και του αγώνα που απαιτείται για την υπέρβαση της και την κατάκτηση της κορυφής, των θυσιών που απαιτούνται για την επιτυχία και της νίκης της θέλησης και της υπομονής ενάντια στις δυσκολίες της ζωής. Έναν αγώνα που δίνει από τα βάθη των αιώνων ο ελληνικός λαός και ξαναδίνει και πάλι τα τελευταία χρόνια δοκιμαζόμενος από την κρίση και τις μεταβαλλόμενες διεθνείς καταστάσεις. Εκτός όμως από τον ελληνικό λαό η προσπάθεια αυτή είναι αφιερωμένη και στα δύο παλληκάρια, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη που έχουν συλληφθεί από τον τουρκικό στρατό και κρατούνται πέρα από κάθε έννοια δικαίου στις φυλακές της Αδριανούπολης απο την 1η Μαρτίου του 2018.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)