ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 400

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν 61 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κι ανάμεσά τους η Βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα, με θέμα τον εμπαιγμό των μακροχρόνιων ανέργων που αποκλείονται από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.
Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, συνεπώς τα υπόλοιπα 2/3 μένουν εκτός της ενίσχυσης, δηλαδή περίπου 336.000 μακροχρόνια άνεργοι.Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όσοι έχουν συνεχόμενη κάρτα ανεργίας για πολλούς μήνες, δε σημαίνει ότι όταν έμειναν άνεργοι δικαιούνταν απαραίτητα και έλαβαν το προβλεπόμενο επίδομα ανεργίας. Δηλαδή, αρκετοί μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα καμία οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και αυτή τη στιγμή αποκλείονται και από το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ.
Με βάση τα παραπάνω, οι περισσότεροι μακροχρόνια άνεργοι μένουν εκτός της παροχής, παρά τις αρχικές δηλώσεις της κυβέρνησης για επίδομα, που θα αφορά τους μακροχρόνια ανέργους, ως οικονομική ενίσχυση στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19).

Επειδή, πρόσφατα είχε ανακοινωθεί από την πλευρά της κυβέρνησης η παροχή οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.
Επειδή, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε, τελικά επιδοτούνται μόνο όσοι χαρακτηρίστηκαν ως μακροχρόνια άνεργοι από 01/04/2019 έως και 16/04/2020, δηλαδή στην ουσία, όσοι απέκτησαν κάρτα ανεργίας από 01/04/2018 έως 16/04/2019.
Επειδή, τα 2/3 (δύο τρίτα) περίπου των μακροχρόνια ανέργων, δηλαδή περίπου 336.000 μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Επειδή, αρκετοί μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα καμία οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και αυτή τη στιγμή αποκλείονται και από το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ.
-Πως προτίθενται να παρέμβουν, ώστε να συμπεριληφθεί στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ το σύνολο των μακροχρόνια ανέργων και όχι μόνο το 1/3 αυτών, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί μακροχρόνια άνεργοι με συνεχόμενη κάρτα ανεργίας για πολλούς μήνες δεν έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα καμία οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και αυτή τη στιγμή αποκλείονται και από το έκτακτο επίδομα;
Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης όπως κατατέθηκε


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)