Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας συνήλθε εξ αποστάσεως, την 24η Απριλίου 2020, σε έ-κτακτη συνεδρίαση με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ, που α-φορά στις μεταρρυθμίσεις για την Παιδεία και κατέληξε στο παρακάτω ψήφι-σμα, σύμφωνα με το οποίο:
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ το οποίο καταπατώντας κάθε έννοια ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου, που αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία μιας δημοκρατικής πολιτείας, εν μέσω πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά, προέβη σε μονομερείς ενέργειες πα-ρουσιάζοντας, την Τετάρτη 22/04/2020, σχέδιο νόμου που στοχεύει «στην ανα-βάθμιση του σχολείου»!Το ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε μια μεθοδευμένη ενέργεια, σε μια προσχηματική δημόσια διαβούλευση, αφού το κείμενο του νομοσχεδίου έχει ήδη παρουσιαστεί και εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Έχει προχωρήσει επίσης σε προει-λημμένες αποφάσεις, στερώντας το δικαίωμα κατάθεσης προτάσεων, διαπραγ-μάτευσης και διαλόγου με όλους αυτούς που θα υλοποιήσουν αργότερα έναν μελλοντικό νόμο, πάνω στον οποίο τους έχει «απαγορευτεί», ο λόγος και η συμ-μετοχή.
Στο ΥΠΑΙΘ σχεδιάζουν και αποφασίζουν για εμάς τους εκπαιδευτικούς, χωρίς την παρουσία μας. Συνεχίζουν την τακτική και των προηγούμενων κυβερ-νήσεων, αυτή του παραγκωνισμού και όχι της συμμετοχής και της συνεργασίας στη λήψη αποφάσεων με τους άμεσα εμπλεκόμενους.
Χαρακτηρίζουμε επίσης ως ανακόλουθη τη συμπεριφορά της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, που από τη μία «αναγνωρίζει» τη συμβολή της εκπαιδευ-τικής κοινότητας στην διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και από την άλλη την απαξιώνει με την παντελή απουσία ενός ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα θέματα της Παιδείας.
Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και Απαιτούμε την αναβολή του εν λόγω νομοσχεδίου και την επανεξέτασή του, ταυτόχρονα με την έναρξη ενός θεσμικού, σοβαρού και ουσιαστικού διαλόγου, όταν οι συνθήκες το επιτρέ-ψουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιοτου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΦλώριναςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΕΡΕΤΗΣ 2 Τ.Κ. 531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΛ. & FAX 23850 29522 e-mail : sylekppeflo@gmail.com http://sylekp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.