ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 26ης/4/2020 αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων, μελών του Δ.Σ.Φ. από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την Τρίτη28Απριλίου 2020 μέχρι και την Πέμπτη 30/4/2020 εκφράζοντας την αντίδρασή του στις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν τους δικηγόρους και ειδικότερα:
- Για την έναρξη της διαδικασίας επαναλειτουργίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών υπηρεσιών προτάχθηκαν συγκεκριμένες διαδικασίες που αντικειμενικά εξυπηρετούν μόνο τις τραπεζικές εργασίες την ώρα που το σύνολο σχεδόν της υπόλοιπης οικονομικής δραστηριότητας παραμένει απονεκρωμένο. Η κυβέρνηση δεν εξηγεί επαρκώς τον λόγο για τον οποίο έγινε η επιλογή αυτή, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει μια μεγάλη ομάδα διαδικασιών με πιο επείγοντα χαρακτήρα (πχ οικογενειακές διαφορές), η εκδίκαση των οποίων παραμένει σε αναστολή στα πλαίσια της γενικευμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας.
- Για το γεγονός ότι τα νομοθετήματα των τελευταίων ημερών περιλαμβάνουν μόνο γενικές συστάσεις περί λήψεως ορισμένων προστατευτικών μέτρων χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει διατεθεί σχετικό υγειονομικό υλικό, να έχει γίνει μελέτη και εμβαδομέτρηση των χώρων ώστε να μπορούν να τεθούν κανόνες αποφυγής συγχρωτισμού ή να τίθενται συγκεκριμένοι κανόνες. Ομοίως δεν γνωρίζουμε να έχει χορηγηθεί υλικό και να έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες στα Υποθηκοφυλακεία, των οποίων η λειτουργία θεωρητικά τουλάχιστον έχει αποκατασταθεί.

- Γιατί δεν μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικοί κανόνες προστασίας και δεν εξασφαλίζονται επαρκείς όροι ασφάλειας για τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους απασχολούμενους στα Υποθηκοφυλακεία και τους πολίτες.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλειος Σ. Καραντζίδης Φανή Κ. Ρίζου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)