Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Την απαλλαγή των ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
Οι επιχειρήσεις αυτές απαλλάσσονται από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ίσχυσαν οι περιορισμοί, ενώ ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, η απαλλαγή ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων της. Με την ίδια απόφαση αναστέλλεται η καταβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων, όπως επίσης και η μείωση του τέλους χρήσης πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων.
Ο Δήμος Καστοριάς συνεχίζει να παίρνει πρωτοβουλίες με μέτρα που ανακουφίζουν και διευκολύνουν τους πολίτες, στηρίζοντας και ενισχύοντας παράλληλα την τοπική επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα δε, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο και για τον Δήμο και για τον τόπο μας.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης είχε τονίσει την ανάγκη λήψης αυτών των μέτρων, παρά το τεράστιο κόστος που έχει ο Δήμος Καστοριάς από μία τέτοια απόφαση και ότι τη δεδομένη στιγμή γίνεται ότι είναι εφικτό προκειμένου να βοηθηθούν οι συνδημότες μας αλλά να καλυφθούν παράλληλα και οι μεγάλες υποχρεώσεις του Δήμου Καστοριάς.
Σημειώνεται ότι:
· Για την εφαρμογή της απαλλαγής οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση στο Δήμο Καστοριάς, μετά από σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας.
· Τα επιβληθέντα τέλη για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.