Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ: "ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

"Στόχος μας είναι μια δίκαιη και ομαλή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Φλώρινας, ειδικότερα, στη μεταλιγνιτική εποχή καθώς τα χρήματα που θα δοθούν είναι αρκετά και εμείς θα πρέπει να έχουμε την ετοιμότητα με μελέτες και προτάσεις για την απορρόφηση τους" επεσήμανε από την Φλώρινα ο συντονιστής για τη δίκαιη μετάβαση Κώστας Μουσουρουλης.
"Θέλω να καταλάβουν οι πολίτες ότι αγωνιζόμαστε για μια πιο όμορφη ζωή, πιο καθαρή μακριά από ρυπογόνα καύσιμα και πιο βιώσιμη με ένα παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα στηρίζεται σε πάρα πολλούς τομείς όπως ο πρωτογενής, ο τουρισμός, η βιομηχανία και άλλα και να αξιοποιήσει κάθε περιοχή το πλούτο που διαθέτει το φυσικό, το πολιτιστικό και το ιστορικό" επεσήμανε ακόμα ο κ. Μουσουρούλης υπογραμμίζοντας ότι "δε θέλουμε να χαθεί καμία θέση θέλουμε όλοι να είναι μέτοχοι της εθνικής αυτής προσπάθειας ανάπτυξης των περιοχών που θα περάσουν στην απολιγνιτοποίηση όπως η Δυτική Μακεδονία". Σημείωσε τέλος ότι σύντομα θα λειτουργήσει μια πλατφόρμα, ένα εργαλείο, όπως το χαρακτήρισε, μέσα από το οποίο θα μπορεί ο κάθε πολίτης να προτείνει και να μας παροτρύνει να κάνουμε πράγματα που ενδεχομένως και εμείς δεν έχουμε σκεφτεί για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών. "Μέσα από το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης" συμπλήρωσε τέλος "θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για όλους".
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπιδης υπενθύμισε για άλλη μια φορά το αίτημα της Περιφέρειας να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στην περιοχή που ήδη έχει πρωτιά στην ανεργία σημειώνοντας ότι δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να είναι έτοιμοι για την υλοποίηση του προγράμματος για τη δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή.
Η περιοδεία του κ. Μουσουρούλη στη Φλώρινα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα στις 22 και 24 Ιουνίου.


Δευτέρα 22 Ιουνίου

08:30-11:00: Συνάντηση με εξαγωγικές επιχειρήσεις Φλώρινας στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας

11:00-14:00: Στοχευμένες επισκέψεις με Περιφερειάρχη στην Π.Ε Φλώρινας

Τετάρτη 24 Ιουνίου

09:00-11:00: ΔΙΑΔΥΜΑ στο εργοστάσιο

11:30-14:00: Επίσκεψη Ορυχείο Αμυνταίου-Ανάργυροι-Παλαιό Ορυχείο Βεύης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)