ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κάποιος το Γράμμο λόγω των καταπληκτικών χρωμάτων που ντύνεται η φύση. Σας προσκαλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.
Ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή, δηλαδή στις 4, 11, 18 και 25 Οκτωβρίου, καθώς και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου. Ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες και ώρες μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.
Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 11.00 ακριβώς.
Μεταξύ 11 και 12 θα κάνουμε περίπατο στα αλπικά λιβάδια και δάση της περιοχής που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. 

Είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε την εικόνα των λουλουδιών αυτής της εποχής και να μιλήσουμε για μερικά από τα φυτά και τα δέντρα που θα συναντήσουμε.
Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση.
Λόγω της έκτακτης κατάστασης η ξενάγηση θα γίνεται στον υπαίθριο χώρο των κτιρίων του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης. Θα μιλήσουμε για την σύγχρονη ελληνική ιστορία (Βαλκανικοί Πόλεμοι, Μεσοπόλεμος, Κατοχή) και κυρίως για τον εμφύλιο πόλεμο και τη σχέση του με το Γράμμο και την ευρύτερη περιοχή. Θα μάθουμε τα ονόματα των κορυφών που βλέπει κανείς από το Πάρκο και θα μιλήσουμε για τις σφοδρές μάχες που διαδραματίστηκαν σε αυτά ακριβώς τα βουνά. Θα συζητήσουμε για τις συνέπειες που ο εμφύλιος πόλεμος προκάλεσε και προκαλεί ακόμα στην ελληνική κοινωνία. Τέλος θα σκεφτούμε ως προς το γιατί είναι σημαντικό να μαθαίνουμε για αυτή την «δύσκολη» πτυχή της εθνικής μας ιστορίας και πώς η γνώση της μας είναι χρήσιμη στο σήμερα.
Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να πιουν το καφέ τους ή να γευματίσουν στο μπαλκόνι του εστιατορίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης. Το καφέ-εστιατόριο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου.
• Είναι αναγκαίο πριν έρθετε να τηλεφωνήσετε στο 24670 21853 για να δηλώσετε συμμετοχή ή να στείλετε μήνυμα στο raymond@otenet.gr
• Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.
• Διαρκεί περίπου 2,5 ώρες μαζί με τον περίπατο στο δάσος και τη συζήτηση.
• Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
• Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
• Μην εμπιστευτείτε το GPS για να έρθετε. Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/
• Σε περίπτωση που προβλέπεται κακοκαιρία η ξενάγηση δεν θα πραγματοποιηθεί και το Πάρκο θα είναι κλειστό.

• Λόγω της πανδημίας Covid-19 θα τηρούνται τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα προστασίας. Ιδίως συστήνεται στους επισκέπτες να φορούν μάσκα αν χρειαστεί να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ