Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Οι κοινές ενέργειες για την πιστοποίηση της πιπεριάς Φλωρίνης ως ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος αλλά και η προσπάθεια ως ΠΟΠ προϊόν, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και του Περιφερειακού Συμβούλου Σωτήριο Βόσδου , με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάββα Σαπαλίδη.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την διάθεση και συνεργασία όλων των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Φλώρινας ,και την εξουσιοδότηση του Επιμελητηρίου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατοχύρωση του προϊόντος.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης της όλης προσπάθειας ,για το χαρακτηρισμό ως ΠΟΠ προϊόν της πιπεριάς Φλωρίνης αλλά και ώς ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος.

"Πιστεύουμε πως με την κατοχύρωση της πιπεριάς Φλωρίνης θα αυξηθεί η καλλιέργεια αλλά και μεταποίηση του προϊόντος συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δίνοντας πλούτο στην περιοχή" τόνισε ο κ.Σαπαλιδης συμπληρωνοντας ότι "το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στα Κοινοτικά διαμερίσματα της Π.Ε Φλώρινας με επαγγελματίες καλλιεργητές του αγροτικού τομέα καθώς και επιχειρηματίες που θέλουν να μεταποιήσουν το προϊόν".

 

Για το Επιμελητήριο Φλώρινας

Ο Πρόεδρος

Σαπαλίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.