Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ Η ΕΚΔΉΛΩΣΗ "ΤΡΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΌ " ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΜΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ (video)

Με το σύνθημα “Να προστατεύσουν το δικαίωμα στην εργασία για τα άτομα με αυτισμό και την κοινωνική ένταξη τους”, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο “τρέχουμε για τον αυτισμό” με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Φλώρινας, Αγνή Σιδηροπούλου “η πολυπλοκότητα της αναπηρίας είναι μεγάλη. Είναι μονόδρομος η στήριξη των ατόμων με αυτισμό στην Ελλάδα, η στήριξη στην οικογένεια, η οποία έχει αναλάβει εξολοκλήρου την φροντίδα τους. Καλείται η πολιτεία να λάβει μέτρα και πολιτικές τέτοιες, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μιας οικογένειας, που έχει ένα άτομο με αυτισμό. Επομένως, η εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να γίνεται μέσα σε οργανωμένες, ολοκληρωμένες προστατευμένες δομές. Αρκεί να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο και μέτρα για την αντιμετώπιση της φροντίδας των ατόμων αυτών των εκπαιδευτικών αλλά και πολύ βασικότερο για την αποκατάσταση τους, όταν πια οι γονείς τους θα αδυνατούν να τα φροντίσουν, αφού θα έχουν φύγει από τη ζωή. Είναι αναγκαιότητα να λειτουργεί Στέγη ένταξης. Δεν μπορεί η οικογένεια να είναι μόνη. Χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατέψει την οικογένεια ατόμων με αυτισμό”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.