ΛΙΑΝΗΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ- ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

"Φέτος συμπληρώνονται 25χρόνια από την πρώτη φορά που ξεκίνησε ο θεσμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρέσπες και είναι μια επέτειος πολύ σημαντική για εμάς καθώς μετά από όλα αυτά τα χρόνια ο θεσμός δεν έχει χάσει ούτε την αίγλη του ούτε την ποιότητα του προσελκύοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολιτών από άλλες χώρες" τόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών Γιώργος Λιάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Φλώρινα για την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων "ΠΡΕΣΠΕΣ 2014".

Στάθηκε ακόμα στην πρωτοπορία των εκδηλώσεων  των εκδηλώσεων αυτών όλα αυτά τα χρόνια υπογραμμίζοντας πως και οι φετινές εκδηλώσεις πρωτοπορούν φιλοξενώντας την μουσικοθεατρική παράσταση που θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη της χώρας μας Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο "Σερσε Λα Φαμ" από το ΚΘΒΕ στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών. "Όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε στους Έλληνες ότι τα σύνορα δεν είναι χώροι έντασης και φιλονικιών όπως τα παρουσιάζουν είτε τα Μέσα Ενημέρωσης είτε τα γεγονότα" υπογράμμισε "αλλά για εμάς είναι φάροι που εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. Μηνύματα ομόνοιας και ενότητας στο εσωτερικό και εξωτερικό καθώς σταθερά οι εκδηλώσεις αυτές ένωναν τους πολίτες όλων των λαών εκπέμποντας μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ των λαών". Ενοχλημένος και ιδιαίτερα στεναχωρημένος δήλωσε ο κ. Λιάνης για τις παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται τις ημέρες εκείνες τόσο στην Βεγορίτιδα όσο και στην Φλώρινα τόσο για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Βεγορίτιδας όσο και για το 1ο Βορέας Φέστιβαλ σημειώνοντας πως θα ματαίωνε τις φετινές εκδηλώσεις "ΠΡΕΣΠΕΣ" σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στεναχώριας και λύπης γιαυτό που γίνεται με την πραγματοποίηση των δύο αυτών διαφορετικών εκδηλώσεων παράλληλα με τις εκδηλώσεις "Πρέσπες" χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός αυτό.
"Δε γιορτάζουμε ένα τυχαίο γεγονός στις φετινές εκδηλώσεις" ανέφερε ακόμα "τιμούμε τον μεγαλύτερο Έλληνα δημιουργό και συνθέτη στη μουσική της χώρας και είναι ένα Εθνικό γεγονός γιαυτό δεν έπρεπε να γίνουν τέτοιες αντεκδηλώσεις. Το θεωρώ μητροκτονία πολιτιστική αυτό που συμβαίνει". Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινάνε την Πέμπτη 28 Αυγούστου το βράδυ στο Νέο Πάρκο της Φλώρινας με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο "Η παράσταση αρχίζει" και ολοκληρώνονται το Σάββατο 30 Αυγούστου με την θεατρική παράσταση από το ΚΘΒΕ αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο "Σερσέ Λα Φάμ".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ