ΑΝΟΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Με τους κυνηγούς να έχουν ξεχυθεί στις πεδιάδες της Φλώρινας αλλά και όλης της Ελλάδας άνοιξε σήμερα η αυλαία της Κυνηγετικής περιόδου που θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, το κυνήγι απαγορεύεται στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, τα εκτροφεία θηραμάτων, τις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας, τους πυρήνες των εθνικών δρυμών, σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων κατά μήκος της χερσαίας μεθοριακής γραμμής και σε θαλάσσια ζώνη πλάτους 300 μέτρων από τις ακτές.
Επίσης, απαγορεύεται στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί απαγορευτικές δασικές αποφάσεις λόγω πυρκαγιών, τους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους και τα μνημεία. Επιπλέον, απαγορεύεται η αγοραπωλησία όλων των ειδών θηραμάτων, εκτός από αυτά που προέρχονται από εκτροφεία (δημόσια ή ιδιωτικά), από τις ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές ή το εξωτερικό, εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες απόκτησής τους.Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.
 Τέλος, προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού, υπενθυμίζεται ότι οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματός τους ένδυμα χρώματος φωσφορίζοντος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ