ΧΑΡΙΣΕ ΓΕΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΣΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ"

Με μια ανατρεπτική, ανασχηματισμένη και πάντα επίκαιρη αριστοφανική κωμωδία από την Θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις "Πολιτιστικά Δρώμενα" του Δήμου Φλώρινας.
Μια θεατρική παράσταση που χάρισε γέλιο σε όλους όσοι παρευρέθηκαν και που θύμιζε πολύ την σημερινή εποχή που δεν απέχει πολύ από την εποχή του Αριστοφάνη.
Θέμα του έργου οι διαφορές μεταξύ δύο περιοχών του Ανωμερίου και του Κατωμερίου που μαλώνουν για την ιδιοκτησία του δάσους που χωρίζει τις δύο περιοχές.
Το Ανωμέρι και το Κατωμέρι έχουν πόλεμο και η Λυσιστράτη αναλαμβάνει δράση με τις γυναίκες να γίνονται μια γροθιά ενάντια στην καταπάτηση του δάσους, ενάντια στην άποψη των ανδρών πως οι γυναίκες είναι μόνο για την κουζίνα, δείχνοντας πως  αν αναλάβουν δράση οι γυναίκες όλα μπορούν να τα καταφέρουν και να τα ανατρέψουν.
Όπως είπε στην ομιλία της η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας κ. Χρυσοχοίδου "η θεατρική αυτή παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς των μαθητών και των εκπαιδευτικών που με την εθελοντική τους προσφορά δούλεψαν για την παράσταση αυτή. Μέσα από την θεατρική παράσταση αυτή τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται μεταξύ τους και να προσπαθούν για το καλύτερο. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του σχολείου να δίνει εφόδια στα παιδιά και να ανοίγεται στην κοινωνία".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)