ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

Την άμεση ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, όπως αυτή συγκροτήθηκε για την περιοχή Τσοτυλίου με την απόφαση 33802/1303/6-8-2014 της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας ζητά με ανακοίνωση της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης μετά από τα  συνεχή περιστατικά επιθέσεων αρκούδων σε ανθρώπους και σε αγροτικά ζώα στη Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τις αναφορές των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ τον τελευταίο μόνο μήνα έγιναν πάνω από επτά επιθέσεις αρκούδας σε άνθρωπο όπως στους Λικνάδες Τσοτυλίου Κοζάνης όπου αρκούδα όρμησέ στον κτηνοτρόφο, τον δάγκωσε στον μηρό και στην πλάτη και τον έσυρε στο έδαφος. Τον κτηνοτρόφο έσωσαν τα ποιμενικά σκυλιά του. Από το Κ.Υ. Τσοτυλίου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και νοσηλεύεται,  στις Λικνάδες Τσοτυλίου Κοζάνης (μια εβδομάδα πριν το περιστατικό με τον νοσηλευόμενο κτηνοτρόφο), μία αρκούδα (πιθανόν η ίδια) επιτέθηκε στα κτηνοτροφικά ζώα και έφαγε ένα κριάρι, στην Αχλαδιά Τσοτυλίου Κοζάνης μία αρκούδα επιτέθηκε σε κοπάδι πρόβατα, σκότωσε 7 πρόβατα και 1 σκυλί, έριξε κάτω τον κτηνοτρόφο, τον οποίον έσωσαν τα υπόλοιπα σκυλιά του και στη Δαμασκηνιά Τσοτυλίου, αρκούδα επιτέθηκε σε ποιμενικό σκυλί και ο κτηνοτρόφος την έδιωξε πετώντας της μια πέτρα στο στήθος. Αντίστοιχα περιστατικά συνέβησαν και στο Νομό Φλώρινας.
Όπως αναφέρει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης  "η Επιτροπή αυτή συγκροτήθηκε σε εφαρμογή της ΚΥΑ 104180/433/5-2-2014 για την λήψη μέτρων και διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές". Καλεί επίσης τους ανθρώπους της υπαίθρου (κτηνοτρόφους, κυνηγούς, περιπατητές και κατοίκους) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με την τοπική Δασική Υπηρεσία ή τον Κυνηγετικό Σύλλογο ή την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (τηλ. 2310477128, e-mail: info@hunters.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)