ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΈΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015» ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκτελείται στην ευρύτερη περιοχή των 4 περιφερειακών ενοτήτων (Γρεβενών,Καστοριάς,Κοζάνης,Φλώρινας) με έμφαση στα παραλίμνια και παραποτάμια υγροτοπικά συστήματα.Εντός του Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν :
· Εβδομαδιαίοι έλεγχοι – δειγματοληψίες παρακολούθησης της παρουσίας προνυμφών κουνουπιών στο σύνολο των σημαντικών εστιών αναπαραγωγής στο φυσικό, αγροτικό και περιαστικό σύστημα.
· Διενέργεια ψεκασμών με χρήση προνυμφοκτόνων σκευασμάτων από εδάφους στο φυσικό, αγροτικό και περιαστικό σύστημα. Συγκεκριμένα κατά το διάστημα που αναφέρεται η παρούσα Έκθεση πραγματοποιήθηκαν από εδάφους ψεκασμοί συνολικής επιφάνειας 90.145 m2
· Έλεγχος των αστικών σημειακών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και απαιτούμενων εφαρμογών προνυμφοκτονίας με χρήση προνυμφοκτόνων σκευασμάτων.
Επιπλέον , από την έναρξη του έργου έως και τις 31.08.2015 πραγματοποιήθηκαν περιφορές που περιλάμβαναν χαρτογράφηση εστιών, δειγματοληψίες και ψεκασμούς, όπου ήταν απαραίτητο, σε συνολικά 369 οικισμούς στο σύνολο των 4 περιφερειακών ενοτήτων.
Αναλυτικά: Για την Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 64 οικισμοί
Για την Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : 72 οικισμοί
Για την Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ : 153 οικισμοί
Για την Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ : 80 οικισμοί
Κατά την εκτέλεση του έργου συλλέγονται και καταγράφονται τα δεδομένα που προκύπτουν από τους ελέγχους των δειγματοληπτικών σταθμών προνυμφών και ακμαίων κουνουπιών, καθώς και αυτά που αφορούν τις ψεκαστικές εφαρμογές.
Από την έναρξη του έργου καταπολέμησης κουνουπιών έχει τεθεί σε λειτουργία γραμμή εξυπηρέτησης κοινού και τοπικών αρχών, με αριθμό κλήσης 800-11-24424, για τον εντοπισμό προβλημάτων τοπικής όχλησης και για την ενημέρωση των πολιτών.
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)