ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΗ Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ:"ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΙΟΥ"- (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αναγκαιότητα λειτουργίας των ορυχείων της Βευης γισ την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης και στην προτεραιότητα που έχει θέσει η ΔΕΗ για τη κατασκευή και της 2ης μονάδας στην Μελιτη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανωλης Παναγιωτακης κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ.Ιωάννη Βοσκόπουλο.
Ο κ. Παναγιωτακης επεσημανε πώς η μεταφορά λιγνίτη για τη τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης δε συμφερει τη ΔΕΗ ειδικά σε μια περιοχή όπου έχει άφθονα λιγνιτικα κοιτάσματα πολύ καλής ποιότητας αλλά προϋπόθεση για τη διάνοιξη των ορυχείων είναι να χορηγηθουν στη ΔΕΗ τα πιστοποιητικα του διοξειδίου του άνθρακα μέσω των οποίων θα γλυτωσουν 280 εκατ. ευρώ ενω θα υπάρξει κσι μείωση της ταξεως του 7-8% στο ρεύμα για τους πολίτες. "Όλο αυτό " πρόσθεσε "θα έχει μεγάλο οικονομικο όφελος και για τη Χώρα ".
Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος μεταξύ άλλων ζήτησε την εφαρμογή ειδικού τιμολογιου για τους κατοίκους της Φλώρινας εξασφαλίζοντας τα χρήματα μέσω του Τοπικού Πόρου και του ποσού που αναλογει στον Δήμο της Φλώρινας. Τέλος ο κ.Βοσκόπουλος ζήτησε να διδονται οι άδειες λειτουργίας των ορυχείων στους Δήμους έτσι ώστε το οικονομικό όφελος απο την εξόρυξη λιγνίτη να πηγαίνει στους Δήμους και κατά συνέπεια στους Δημοτες.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)