ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ… ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ!

Με προεκλογικούς καβγάδες και αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να διαμορφώσουν τεχνητό κλίμα πόλωσης, συσκοτίζοντας την ταύτισή τους στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, με όποια σύνθεση και αν αυτή έχει, δηλαδή στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου.Την ίδια στιγμή και οι δύο διαβεβαιώνουν ότι, είτε πάρουν θέση στην επόμενη κυβέρνηση είτε όχι, θα στηρίξουν την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Ανταποκρίνονται και οι δύο στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών ενώσεων, που ζητούν κυβέρνηση η οποία θα στηρίξει την ανάκαμψη των κερδών τους... Αλλά και στις απαιτήσεις της ΕΕ για απαρέγκλιτη υλοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας.
Κοινή στάση...
Τα κάλπικακαι αποπροσανατολιστικά διλήμματα που σερβίρουν στο λαό όλα τα αστικά κόμματα, - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, - επιδιώκοντας να αποδείξουν ότι έχουν μεταξύ τους σοβαρές διαφορές, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος και από τη στάση που κράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή, απέναντι στις θέσεις του ΚΚΕ, όπως αυτές αποτυπώθηκαν και στις νομοθετικές ρυθμίσεις που κατέθεσε. Αυτό ισχύει και γι' αυτούς που έφυγαν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μετατραπούν στο ανάχωμα Λαϊκή Ενότητα.
Οι τοποθετήσεις τους και οι ψηφοφορίες έδειξαν ότι οι όποιες παραλλαγές επιστρατεύουν για να εξασφαλίσουν ότι θα εγκλωβίσουν εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις, σε κάθε περίπτωση, γίνονται φύλλο και φτερό, όταν το πράγμα φτάνει στο διά ταύτα, στην ενίσχυση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αναδείχθηκε, δηλαδή, με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι όταν έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με τα ζητούμενα των μονοπωλιακών ομίλων, εκεί πετάνε τις μάσκες, δείχνουν ότι είναι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, ταγμένοι στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενώνονται σε βάρος των συμφερόντων του λαού.
Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί η στάση όλων των αστικών κομμάτων και των βουλευτών τους, όπως βέβαια και αυτών που συγκροτούν σήμερα τη Λαϊκή Ενότητα, απέναντι στις δύο προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Η πρώτη αφορούσε στην «Κατάργηση των Μνημονίων, των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των εφαρμοστικών τους νόμων - Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων» και η δεύτερη στην «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων». Εκεί κανένας εκπρόσωπος των κομμάτων αυτών δεν έδειξε ούτε καν την ...αστική «δημοκρατική» του ευαισθησία, για την οποία όλοι τώρα κόπτονται, για να τεθούν οι δύο προτάσεις έστω σε ψηφοφορία. Αντίστοιχα και στο πλήθος τροπολογιών που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή για έστω μικρή ανακούφιση του λαού η απάντηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την οποία βέβαια είχε προσυπογράψει και ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, ως υπουργός της κυβέρνησης, ήταν: «Απορρίπτεται»! Κάτι για το οποίο κανένα από τα άλλα κόμματα, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, δεν διαφώνησε.
Έτσι, γεύση για τα όσα θα επακολουθούσαν, με επισφράγισμα την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, είχε δοθεί ήδη από το πρώτο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ανθρωπιστική κρίση. Το ΚΚΕ είχε καταθέσει 4 τροπολογίες, που προέβλεπαν πλήρη και δωρεάν φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, επανασύνδεση του ρεύματος, διαγραφή των οφειλών στη ΔΕΗ και δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ένα γεύμα δωρεάν σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να διαγραφούν τα χρέη των Σχολικών Επιτροπών. Απορρίφθηκαν ασυζητητί από όλους, ακόμα και αυτή για το δωρεάν γεύμα για τους μαθητές, μην τυχόν και το ψωμοτύρι που θα δοθεί στα παιδιά, θίξει καμιά δεκάρα από τα δυσθεώρητα κέρδη των μονοπωλίων.
Την ίδια τύχη είχαν όλες οι τροπολογίες, όπως, εντελώς ενδεικτικά, αυτές για το «κούρεμα» των χρεών των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που προέρχονται από τα αντιλαϊκά χαράτσια (τέλη επιτηδεύματος και αλληλεγγύης), από τον ΕΝΦΙΑ, για την κατάργηση των διοδίων, την παύση κάθε δίωξης και την κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια. Αυτές που αφορούσαν την επιστροφή όλων των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία, την κατάργηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης, την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών στα σχολεία σε αορίστου χρόνου, την άμεση αποκατάσταση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών κ.ά.
Την ίδια ώρα, βέβαια, που απέρριπταν και αυτά τα ελάχιστα που προέβλεπαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που κατέθετε το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα ψήφισαν με χέρια και με πόδια την πρόταση του Π. Λαφαζάνη, ως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που είχε ενταχθεί στο «μίνι φορολογικό», η οποία προέβλεπε την πλήρη απαλλαγή από ΦΠΑ των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων που με υπηρεσίες και υλικό θα συμμετάσχουν στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τώρα Λαϊκή Ενότητα ψήφισαν το νόμο για την απελευθέρωση του ορίου του 1 εκατ. ευρώ για την ένταξη στην περιβόητη ρύθμιση των «100 δόσεων», προκειμένου να διευκολυνθούν τα ντόπια μονοπώλια στη ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ ταυτόχρονα τους «κούρεψαν» με την ίδια νομοθετική ρύθμιση προσαυξήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τα φέσια τους προς το κράτος.
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και οι βουλευτές σήμερα της Λαϊκής Ενότητας ψήφισαν στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαγραφή των προστίμων από κραυγαλέες φορολογικές παραβάσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ακόμα και για λαθρεμπόριο! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ενώ στις τοποθετήσεις τους είχαν συμφωνήσει, καταψήφισαν τις ρυθμίσεις διαφωνώντας σε ...διαδικαστικά θέματα, προσπαθώντας να δείξουν ότι ...υπάρχουν και κάποιες «διαφορές»...
Από την άλλη, η συγκυβέρνηση, μαζί με τους βουλευτές και τους υπουργούς της ΛΑΕ, ενώ απέρριπτε χωρίς κουβέντα τις νομοθετικές ρυθμίσεις του ΚΚΕ, είχε κάνει δεκτές τροπολογίες της ΝΔ και άλλων κομμάτων, επειδή ακριβώς ευνοούσαν το κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο που αφορούσε τις μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση, η συγκυβέρνηση και όλοι οι υπόλοιποι είχαν απορρίψει και τις 6 τροπολογίες του ΚΚΕ που αφορούσαν τα ελάχιστα όπως, για παράδειγμα, την προστασία των μαθητών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, την κατάργηση της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων κ.ά., έκαναν δεκτή με επευφημίες την τροπολογία της ΝΔ η οποία προέβλεπε, όπως την είχε παρουσιάσει ο εισηγητής της, Θ. Φορτσάκης: «Στα Πρότυπα και Πειραματικά μπορούν να λειτουργούν όμιλοι, με στόχο να υποστηρίξουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες και κλίσεις των μαθητών, διότι και αυτό αποτελεί σκοπό των Προτύπων - Πειραματικών σχολείων»...
Αυτός είναι ο αντιλαϊκός δρόμος του κεφαλαίου και της ΕΕ, που οδηγεί πάντα σε αντιλαϊκά μνημόνια. Όλοι είναι μέσα στο ίδιο κάδρο: Του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της πολιτικής υπέρ των μονοπωλίων. Αυτός ο δρόμος δεν βελτιώνεται, δεν εξωραΐζεται, δεν πάει μαζί με τα λαϊκά συμφέροντα, αυταπάτη που συνεχίζει να καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2 (ΛΑΕ). Αυτός ο δρόμοςανατρέπεται.Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει γνήσια εκείνους από τα λαϊκά στρώματα που έχουν τη διάθεση να αμφισβητήσουν το σύστημα και την πολιτική που τους εξοντώνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)