Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, πραγματοποίησε έκτακτη περιοδεία στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας. Τον κ. Χατζηδάκη συνόδευε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου. Στο περιθώριο της επίσκεψης και με πρωτοβουλία του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη (μόνο αυτοδιοικητικοί, όπως το ζήτησε ο υπουργός) στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Άμπας, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης. Λόγω του σφιχτού χρονοδιαγράμματος του κ. Υπουργού δεν προσκλήθηκαν οι υπόλοιποι φορείς και ενδιαφερόμενοι τους οποίους ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι θα συναντήσει σε επόμενη επίσκεψη του, στο προσεχές δίμηνο. Από την πλευρά των φορέων της Π.Ε Φλώρινας ετέθησαν στον κ. Υπουργό τα ζητήματα αρμοδιότητας του , που απασχολούν την τοπική κοινωνία . Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κ. υπουργό να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης και των ορυχείων Αχλάδας, Λεβαίας και Προσηλίου μέχρι το 2023, την επιπλέον επιχορήγηση του δήμου Αμυνταίου -με πόσο της τάξης των 8-10 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο της δίκαιης μετάβασης- για την κατασκευή των αρδευτικών της Βεγορίτιδας και της Χειμαδίτιδας και την επίσπευση των εργασιών για την διασύνδεση της πόλης της Φλώρινας με το φυσικό αέριο. Επιπλέον τέθηκαν από την πλευρά των φορέων, η εξασφάλιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης σε Αμύνταιο-Φιλώτα-Λεβαία, η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας-Αμυνταίου–Πτολεμαΐδας, η ανεργία που μαστίζει την περιοχή και τα προγράμματα επιδότησης της εργασίας για την ανακούφιση του πληθυσμού, αγροτικά θέματα που αφορούν κυρίως τις αποζημιώσεις και άλλα. Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει και θέσει σε διαβούλευση ένα σφαιρικό σχέδιο (master plan) για την δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή. Το σχέδιο αυτό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Υπουργός, θα συμπληρωθεί και θα βελτιωθεί με τις προτάσεις των τοπικών φορέων.

Τέλος συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης στην Αθήνα στο προσεχές διάστημα, με την παρουσία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ κ. Γιώργου Στάσση καθώς επίσης και η συνεχής επαφή και εξέταση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν στην πορεία. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)