Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΗΛΘΕ, (ΔΕΝ) ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης, αν και επισκέφτηκε την Δυτική Μακεδονία, επέλεξε να μην συναντηθεί με το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας απαξιώνοντας τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Δεν επισκέφτηκε ούτε αυτή τη φορά την πόλη της Φλώρινας ενώ δεν είπε ούτε μία κουβέντα για τους εργαζόμενους στην λιγνιτική παραγωγή και ενέργεια, οι οποίοι βλέπουν το μέλλον τους με φόβο και ανησυχία.
Μετά την ανακοίνωση του υποτιθέμενου σχεδίου της κυβέρνησης για την δίκαιη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, βλέπουμε ότι όλα κινούνται σε θεωρητικό επίπεδο και δεν υπάρχει καμία πειστική απάντηση για την δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας και την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού που δουλεύει τώρα στο λιγνίτη και την ενέργεια.
Καλά θα κάνει ο κ. Υπουργός να καταλάβει ότι η μετάβαση θα είναι δίκαιη και ομαλή μόνο με την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων που την εκπροσωπούν. Το όποιο σχέδιο, για να έχει στέρεες βάσεις και να μπορέσει να υλοποιηθεί, θα πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτό από τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Οι προτάσεις μας έχουν ήδη κατατεθεί στον αρμόδιο Συντονιστή του Σχεδίου. Οφείλει και ο ίδιος ο Υπουργός να τις δει και να τις ακούσει από εμάς τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.