Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΧΑΜΗΛΌΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝ 8 Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Στη Φλώρινα καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα  για το μήνα Απρίλιο, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Απριλίου στο Φαράγγι Αμυνταίου,  όπου η θερμοκρασία έδειξε τους μείον 8,4 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο στο Νέο καύκασο θερμοκρασία έδειξε -6,4 βαθμούς Κελσίου. 

Μόνιμο πρόβλημα των κατοίκων, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι το οικονομικό βάρος που καλούνται να σηκώνουν κάθε χρόνο για τη θέρμανση τους, ζητώντας από τους φορείς να βρεθεί λύση για την οικονομικότερη θέρμανση τους.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, επιπλέον, δημιούργησαν προβλήματα στις πυρηνόκαρπες καλλιέργειες στην περιοχή, με τους παραγωγούς να δηλώνουν την ανησυχία τους και την απόγνωση τους για τις ζημίες που υπέστησαν στην ανάπτυξη του καρπού των καρποφορων δέντρων τους που είναι και το κύριο εισόδημα τους.

Το θέμα του παγετού και των ζημιών που προκλήθηκαν και προκαλούνται από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή ακόμα και τον Απρίλη έθεσε στους αρμόδιους ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Αμπάς ο οποίος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την αποζημίωση των καλλιεργητων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.