Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ


Τριήμερο Δράσεων (7-8-9 Ιουλίου) διοργανώνει το ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΕΛΕΎΘΕΡΑ ΒΟΥΝΆ Φλώρινας . Στόχος της δράσης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, η ανάδειξη της συμμετοχής, η καλύτερη γνωριμία με τον τόπο, η ανταλλαγή απόψεων και ο κοινός συντονισμός σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή μας αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο δικαστήριο που θα γίνει στην Φλώρινα την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όπου θα δικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κατασκευαστικής εταιρείας.

Θα παρασχεθούν δωρεάν: διαμονή σε οργανωμένο χώρο camping, παραδοσιακά γεύματα, ξενάγηση στα καταφύγιο της Αρκούδας και του Λύκου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και προβολή ντοκιμαντέρ αναφορικά με τις ΑΠΕ. Ακόμα στις δράσεις περιλαμβάνονται μια μεγάλη πεζοπορία στο ορεινό οικοσύστημα του Βιτσίου .
Φόρμα Συμμετοχής: https://forms.gle/Xe9sKAL8qy4Yp8Fu7

Κόστος συμμετοχής 20€


Η άναρχη -δίχως χωροταξικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό- “πράσινη ανάπτυξη”, με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία της πορτογαλικής εταιρείας EDPR, απειλεί να καταστρέψει το δάσος της Αερορράχης Αετού (Νυμφαίο Φλώρινας). Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί έναν βιότοπο μοναδικού ενδιαφέροντος με ποικιλία προστατευόμενων ειδών και εκπληκτικής ομορφιάς, παράγοντες που την καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών απ' όλο τον κόσμο. Τόσο η φύση όσο και η κοινωνική συνοχή της περιοχής απειλούνται με μη-αναστρέψιμη βλάβη. Ο κίνδυνος αυτός μας οδηγεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που στοχεύουν στην αρμονική συνύπαρξη της άγριας πανίδας και χλωρίδας με τον άνθρωπο.


Όσες και όσοι βρεθήκαμε στις πρώτες γραμμές του Μπλόκου, σας προσκαλούμε στο Τριήμερο Δράσεων (7-8-9 Ιουλίου) που οργανώνουμε στο Νυμφαίο Φλώρινας. Στόχοι μας είναι η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, η ανάδειξη της συμμετοχής, η καλύτερη γνωριμία μας με τον τόπο, η ανταλλαγή απόψεων και ο κοινός συντονισμός σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή μας αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.


Θα παρασχεθούν δωρεάν: διαμονή σε οργανωμένο χώρο camping, παραδοσιακά γεύματα, ξενάγηση στα καταφύγιο της Αρκούδας και του Λύκου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και προβολή ντοκιμαντέρ αναφορικά με τις ΑΠΕ. Ακόμα στις δράσεις περιλαμβάνονται μια μεγάλη πεζοπορία στο ορεινό οικοσύστημα του Βιτσίου και συγκέντρωση στο δικαστήριο που θα γίνει στην Φλώρινα την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όπου θα δικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κατασκευαστικής εταιρείας. 


Για την μεταφορά όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρόκειται να ναυλωθούν λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη*.

Η συμμετοχή σας στο τριήμερο πραγματοποιείται μέσω της παρακάτω φόρμας και το κόστος της συμμετοχής αφορά τα έξοδα μεταφοράς.

Φόρμα Συμμετοχής: https://forms.gle/Xe9sKAL8qy4Yp8Fu7 


Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι στο άδικο! Δημιουργούμε ανθρώπινα δίκτυα για την προστασία της φύσης! Υπερασπιζόμαστε τις αρχές της ζωής μας! 


Δηλώνουμε έμπρακτα το 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΜΑΣ! 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ! 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ!


Πιστεύουμε στ' όνειρό μας και ελπίζουμε στην παρουσία σας.


*Αναλυτικές οδηγίες για την μετάβαση σας προς το Νυμφαίο θα σας αποσταλούν μετά την συμπλήρωση της φόρμας


** Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο facebook event του τριημέρου


*** Δήλωση συμμετοχών μέχρι την Δευτέρα 05/07


Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλέφωνο: 6980266416

email: mplokonumfaiou@gmail.com


Διοργάνωση: 

Μπλόκο Νυμφαίου

Υποστήριξη: 

Καλλιστώ - Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.