Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

ΑΡΣΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : "ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΕ : ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ"

Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νυμφαίο,. τάχθηκε η «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» και κάλεσε την Περιφερειακή αρχή να στηρίξει πραγματικά τον αγώνα των κατοίκων και να κάνει οτιδήποτε μπορεί ώστε να μην προχωρήσει καμιά νέα εγκατάσταση Α.Π.Ε.
Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν "για το δάσος «Μάνα νερού» όπου η εταιρεία επανέφερε 82 αιτήσεις για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών μέσα στο δάσος της Μακεδονικής Βελανιδιάς η θέση μας είναι σταθερή: Ούτε ένα δέντρο να μη θυσιαστεί στο βωμό των κερδοσκόπων και να μη δοθούν άδειες σε άλλη περιοχή προς αντικατάσταση, όπως απαιτεί ο «επενδυτής». Εμείς, παρότι συμφωνούμε γενικά με την αναστολή, δεν ψηφίσαμε την παραπάνω απόφαση για δυο λόγους: Ο ένας είναι ότι εκτός από το Χωροταξικό υπάρχουν και άλλοι ισχυροί λόγοι για να είμαστε ενάντια στην Εγκατάσταση Αιολικών και Φωτοβολταϊκών στην Περιοχή όπως είναι η καταστροφή της φύσης, η άποψη της τοπικής κοινωνίας καθώς έχει σημασία επίσης τι είδους Α.Π.Ε, από ποιους και για το όφελος ποιών γίνεται. Αυτούς τους λόγους τους αναφέραμε στις «θέσεις μας για τις ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία» τις οποίες στείλαμε στον Περιφερειάρχη, σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης".
Σημείωνουν ακόμα πως "ο δεύτερος λόγος είναι ότι κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε σε ένα Χωροταξικό το οποίο έτσι κι αλλιώς το κάνει η Κυβέρνηση (ΥΠΕΝ) με ιδιωτική μελετητική εταιρεία και το πιο πιθανό είναι να ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της εγκατάστασης απεριόριστων ΑΠΕ. Αυτό αφού κατατεθεί θα ακολουθήσει μια προσχηματική διαβούλευση λίγων ημερών και μετά θα γίνει νόμος του Κράτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.